مالیات پزشکان

مالیات پزشکان

نحوه محاسبه مالیات پزشک مانند سایر اشخاص حقیقی طبق قوانین مالیاتی ایران انجام می شود.

نحوه محاسبه مالیات پزشکان به تجربه و مدرک تحصیلی آنها بستگی ندارد. در واقع نحوه محاسبه مالیات برای پزشک یا جراح متخصص مانند پزشک عمومی است و تفاوتی در میزان مالیات قابل پرداخت به دلیل اختلاف سطح علمی وجود ندارد. نرخ مالیات پزشکان تعیین کننده درآمد آنهاست.

رعایت نکردن قوانین اعلامی درآمد واقعی و پرداخت مالیات می تواند جریمه های مالیاتی غیرقابل بخشش را برای پزشکان در پی داشته باشد.

پزشکان یکی از مهم ترین اقشار جامعه هستند که تلاش آن ها در جهت حفظ سلامت جسمانی جامعه بر کسی پوشیده نیست. متاسفانه در کشور ما درآمد واقعی پزشک نامعین است و همین امر یکی از چالش های امور مالیاتی کشور تبدیل شده زیرا تمام اقشار جامعه در برابر درآمدی که کسب می کنند مالیات بپردازند و در آمد آن ها شفاف سازی شود .بر اساس ماده ۱ قانون مالیات های مستقیم، کلیه ی اشخاصی که به هر نحوی در کشور ایران به کسب درآمد مشغول هستند، مشمول پرداخت مالیات می باشند. در همین راستا، سازمان مالیاتی کشور برای پزشکان نیز مالیات مقرر کرده است تا شفاف سازی و ساماندهی درآمد پزشکان صورت گیرد. یکی از اقدامات لازم جهت برقراری قانون مالیات برای این قشر از جامعه، الزام استفاده از دستگاه پوز می باشد.دوستانی که مشاور مالیاتی شمال تهران نیاز دارند هم میتوانند از مشاوران ما کمک بگیرند. در این مقاله قصد داریم شما را با مالیات پزشکان و نحوه محاسبه مالیات پزشکان، آشنا کنیم. چنانچه تمایل به کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه دارید با ما همراه باشید.

حتما بخوانید:  مالیات شرکت طرف قرارداد سازمان دولتی به چه صورت است؟

مالیات پزشکان چیست؟

مقصود از مالیات پزشکان، مالیاتی است که پزشکان و یا سایر فعالان در حرفه ی پزشکی از طریق اشتغال در تخصص خود کسب می‌ نمایند. بنابراین چه این قشر از جامعه به صورت مستقل فعالیت کنند و یا با مراکز درمانی مشغول همکاری باشند، مشمول پرداخت مالیات خواهند شد. نحوه ی محاسبه مالیات پزشکان نیز همچون سایر اشخاص حقیقی کشور ایران، مطابق با قوانین مالیاتی ایران صورت می پذیرد؛ در حقیقت مالیات پزشکان وابسته به میزان تخصص و مدارج علمی آنان نیست و تفاوت در سطح علمی، سبب ایجاد تفاوت در میزان مالیات پرداختی نخواهد شد. عاملی که میزان مالیات پزشکان را تعیین می‌ کند، میزان درآمد آنها می باشد. بنابراین عدم رعایت قوانین در زمینه ی اعلام درآمد واقعی و به دنبال آن عدم پرداخت مالیات تعیین شده، پزشکان را مشمول پرداخت جرایم غیرقابل بخشش مالیاتی خواهد کرد.

نحوه ی محاسبه ی مالیات پزشکان

مالیات پزشکان با توجه به نوع فعالیت آنها به سه نوع تقسیم می‌ شود. مالیات بر درآمد حقوق، مالیات بر درآمد مشاغل و مالیات تکلیفی پزشکان سه مورد هستند که هر پزشک بنابر نحوه کسب درآمد خود از طریق داشتن مطب شخصی، استخدام در مراکز درمانی و یا همکاری غیراستخدامی با مراکز درمانی مشمول یک و چند مورد از انواع مالیات فوق الذکر خواهد شد. منظور از مالیات بر درآمد حقوق پزشکان برای زمانی است که پزشکان در استخدام مراکز درمانی یا بیمارستان‌ ها هستند؛ یعنی پزشکان از مرکز درمانی حقوق دریافت می کنند. در چنین شرایطی، بیمارستان ها یا مراکز درمانی و به طور کلی کارفرما بایستی درصدی از حقوق پزشکان را به عنوان مالیات کسر کند و سپس حقوق پزشکان را واریز نماید و مبلغ مالیات را نیز به حساب سازمان مالیاتی واریز نماید. درصد کسری از حقوق به عنوان مالیات، طبق ماده ۸۶ قانون مشمول مالیاتی محاسبه می گردد و در سال 1401، میزان مالیات بر درآمد حقوق برای حقوق ماهانه پزشکان تا مبلغ درآمد ماهانه ۵۶ میلیون ریال معاف خواهد بود و برای پزشکان با درآمد ماهیانه تا ۱۵۰ میلیون ریال ۱۰ درصد، درآمد ماهیانه تا ۲۵۰ میلیون ریال ۱۵ درصد، درآمد ماهیانه تا ۳۵۰ میلیون ریال ۲۰ درصد و برای پزشکان با درآمد ماهیانه بالاتر از ۳۵۰ میلیون ریال برابر با ۳۰ درصد خواهد بود. دسته دوم مربوط به مالیات بر درآمد مشاغل است که این مالیات برای آن دسته از پزشکانی می باشد که به صورت مستقل از طریق مطب یا کلینیک شخصی با ماهیت شخص حقیقی و یا به صورت همکاری با مراکز ارائه خدمات درمانی، مشغول فعالیت هستند. میزان مالیات در چنین شرایطی بر مبنای ماده ۱۳۱ قانون مالیات های مستقیم محاسبه می گردد. چنانچه درآمد ماهیانه تا ۵۰۰ میلیون ریال باشد مالیات ۱۵ درصد، درآمد تا ۱ میلیارد ریال باشد مالیات ۲۰ درصد و برای درآمد بالای ۱ میلیارد ریال مالیات برابر با ۲۵ درصد خواهد بود. برای این مسئله پزشکان بایستی برمبنای گروه شغلی خود، نسبت به ارائه ی اظهارنامه عملکرد در مهلت مقرر و نگهداری اسناد و مدارک اقدام کنند. دسته سوم مالیات تکلیفی پزشکان است و مربوط به زمانی است که پزشکان بدون آنکه در استخدام بیمارستان باشند، خدماتی را در مراکز درمانی ارائه می دهند؛ در چنین شرایطی قراردادی مشارکتی یا غیرمشارکتی میان پزشک با مرکز درمانی منعقد می‌ گردد و بر مبنای قانون، بیمارستان ها و مراکز خدمات درمانی بایستی پیش از پرداخت حقوق این دسته از پزشکان، مبلغ ۱۰ درصد را تحت عنوان مالیات تکلیفی پزشکان کسر نمایند و به حساب سازمان مالیاتی واریز کنند.

حتما بخوانید:  درصد مالیات فروشندگان کالای خواب

پیشنهاد مقاله : ویژگی‌های مهم یک وکیل مالیاتی خوب چیست؟

از جمله تکالیف مالیاتی پزشکان می توان به ثبت نام و تشکیل پرونده در اداره مالیات، ارائه اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقیقی و بایگانی اسناد و مدارک مربوطه، استفاده از پایانه‌ های فروشگاهی و دستگاه های پوز قانونی و تهیه و تنظیم قرارداد با مراکز درمانی مطابق با قوانین مالیاتی اشاره نمود. در این مطلب سعی شد مالیات پزشکان، انواع آن و نحوه ی محاسبه برای شما شرح داده شود؛ امیدواریم از مطالعه این نوشتار کاربردی، لذت برده باشید.

مالیات تکلیفی پزشکان
پرداخت مالیات پزشکان
نحوه حساب مالیات پزشکان

مالیات شرکت های پیمانکاری

قوانین مالیاتی در خصوص شرکت های پیمانکاری در قانون مالیات های مستقیم و اصلاحیه آن مطرح گردیده است. در حقیقت

مشاور مالیاتی شرق تهران

 مشاور مالیاتی برای مشاغل منطقه شرق تهران اگر به دنبال مشاوره مالیاتی حرفه ای و شایسته در شرق تهران هستید،

3 دیدگاه در “مالیات پزشکان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تهران، میدان انقلاب کارگر شمالی

تلفن همراه : 09211029879

وکیل مالیات با تکس مپ