مالیات شرکت های پیمانکاری

مالیات شرکت های پیمانکاری

قوانین مالیاتی در خصوص شرکت های پیمانکاری در قانون مالیات های مستقیم و اصلاحیه آن مطرح گردیده است. در حقیقت دو نوع مالیات، اعم از مالیات مقطوع و مالیات بر درآمد، در مورد شرکت های پیمانکاری مقرر شده است که در این مطلب قصد شرح آنها و نحوه ی محاسبه را داریم. ارئه خدما وکیل مالیاتی در کرج جدید ترین خدمات مالیاتی ما در استان البرز است. وکیل مالیات بر ارث در تهران با بهترین قیمت با ما تماس بگیرید.

مالیات موسسات پیمانکاری:

لازم به ذکر است که غیر از مالیات مقطوعی که از هر پرداخت توسط کارفرما کسب می گردد، موسسات پیمانکاری نسبت به درآمد حاصل از عملیات پیمانکاری مشمول پرداخت مالیات تناسبی و تصاعدی نیز می باشند که میزان آن با توجه به وضعیت حقوقی آنها مقرر می گردد.

مالیات شرکت های پیمانکاری و نحوه ی محاسبه ی آن

در قانون، مالیات فعالیت های پیمانکاری به دو صورت تعریف می گردد. اولین نوع، مالیات مقطوع پیمانکاری است و به مالیاتی گفته می شود که بر اساس ماده ۷۵ قانون مشمول مالیات، کلیه ی کارفرمایان، شهرداری ها، سازمان های دولتی، موسسات عام المنفعه ی مستقل و شرکت های پیمانکاری در صورتی که کل مبلغ پیمان بیشتر از ۱۰ میلیون ریال باشد، بایستی از پرداخت های پیمانکاران اعم از اشخاص حقیقی و حقوقی، نسبت به هر نوع کار تاسیسات فنی، ساختمانی، نقشه کشی، حمل و نقل، تهیه ساختمان ها، نقشه برداری، نظارت و محاسبات فنی برابر با ۵.۵ درصد کسر شود و به حساب تعیین شده از طرف وزارت دارایی کشور واریز گردد. این مالیات در واقع به ۴ درصد و ۵ درصد تقسیم می گردد که جز ۴ درصد قطعی می باشد و ۵ درصد در حقیقت پیش پرداخت مالیات پیمانکار است و از مالیات متعلق به درآمد پیمانکاری قابل کسر می باشد. افراد بایستی اطلاع داشته باشند که واگذار کردن بخشی از فعالیت پیمانکاری، از طرف پیمانکار دست اول به پیمانکار دست دوم، مشمول مالیات مقطوع پیمانکاری نمی شود و پیمانکاران دست اول از پرداخت هایی که پیمانکاران دست دوم می کنند، نباید کسر کنند. همچنین لازم به ذکر است در کلیه ی مواردی که پیمانکار یا پیمانکاران، مقیم خارج از کشور هستند، کارفرما موظف است در هر پرداخت، تمام مالیات مقطوع را به نرخ ۴ درصد و مالیات بر درآمد پیمانکاری را محاسبه کرده و کسر کند و آن را به حساب های مقرر شده ی اداری مالیات واریز نماید. نوع دوم مالیات مربوط به مشاوره مالیات در حیطه ی مالیات بر درآمد پیمانکاری می باشد. در این نوع، درآمدهای مشمولین از طریق رسیدگی به دفاتر و تشخیص علی الراس قابل بررسی می باشد و مالیات های قطعی، پیش پرداخت مالیات پیمانکاری و درآمد های مشمول مالیات شرکت پیمانکاری در پایان سال مالی، بایستی در دفاتر ثبت گردند. به غیر از مالیات مقطوعی که از هر پرداخت توسط کارفرما کسب می گردد، موسسات پیمانکاری نسبت به درآمد حاصل از عملیات پیمانکاری و یا مالیات تولیدی ها نیز مشمول پرداخت مالیات های تناسبی و تصاعدی نیز می باشند که میزان آن با توجه به وضعیت حقوقی آنها تعیین می گردد.

حتما بخوانید:  مشاوره مالیات در استان خوزستان شهر اهواز

میزان معافیت مالیاتی شرکت های پیمانکاری

طبق تبصره ی ۱ ماده ۱۰۷ قانون مالیات های مستقیم در مورد عملیات پیمانکاری، آن قسمت از مبلغ قرارداد که برای خرید لوازم و تجهیزات استفاده می گردد به شرط آنکه در قرارداد یا اصلاحات و الحاقات بعدی آن مبالغ لوازم و تجهیزات به طور جدا از سایر اقلام قرارداد درج شود، از پرداخت مالیات معاف می باشد. همچنین درصورتی که پیمانکاران خارجی تمام یا بخشی از فعالیت پیمانکاری را به اشخاص حقوقی ایرانی به عنوان پیمانکاران دست دوم واگذار کنند، معادل مبالغی که برای تهیه لوازم و تجهیزات در قرارداد دست اول توسط پیمانکار دست دوم خریداری می شود، از پرداخت مالیات بر درآمد معاف است.امیدواریم نکات مطرح شده مورد توجه شما قرار گرفته باشد و پاسخ پرسش های خود در حیطه ی مالیات شرکت پیمانکاری را دریافت کرده باشید.

مالیات سوپرمارکت

مالیات کارت‌خوان خود را محسابه کنید با بهترین تعرفه همچنین میتوانید مشاوره مالیات هم دریافت کنید: یکی از انواع کسب

6 دیدگاه در “مالیات شرکت های پیمانکاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تهران، میدان انقلاب کارگر شمالی

تلفن همراه : 09211029879

وکیل مالیات با تکس مپ