اظهارنامه اشخاص حقوقی

اظهارنامه اشخاص حقوقی

اطلاعات کلی در مورد اظهارنامه اشخاص حقوقی

اظهارنامه اشخاص حقوقی : شخص حقوقی به نهاد، شرکت، سازمان یا شرکتی گفته می شود که حقوق و تکالیفی قانونی برای آنها در نظر گرفته شده است. یکی از وظایف قانونی موسسات حقوقی ارائه اظهارنامه مالیاتی به سازمان مالیاتی کشور است و یکی از وظایف اصلی معاونت برنامه ریزی مالی شرکت تکمیل و ارسال صورت های مالی شرکت می باشد.

در راستای تکمیل و تسلیم اظهارنامه مالیات بر درآمد برای اشخاص حقوقی، سوالات و چالش هایی پیش روی مسئولان و مدیران شرکت قرار می گیرد.

یکی از انواع مالیات ، مالیات بر درآمد، است. در پایان هر سال مالی، اشخاص حقیقی و حقوقی وتجار باید میزان سود، زیان، هزینه و … را به سازمان امور مالیاتی اعلام کنند. تا سازمان امور مالیاتی بتواند میزان مالیات آنها را تعیین کند. داده ها در اداره مالیات پردازش می شود تا مشخص شود که چه مقدار پول در قالب غرامت به دست می آید. اظهارنامه مالیاتی در واقع سابقه سال مالی افراد است که به اداره مالیات ارائه می شود تا سازمان میزان مالیات افراد را تعیین کند.

یکی از مهمترین کارهایی که اکثر شرکت ها و اشخاص حقوقی در طول سال باید انجام دهند، تکمیل و نحوه تنظیم اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقوقی است. این اظهارنامه، گزارش عملکرد شرکت ها و سازمان های مختلف در یک سال گذشته می باشد. در ادامه به بررسی برخی از موارد مهم در تکمیل و ارسال اظهارنامه اشخاص حقوقی خواهیم پرداخت.

اظهارنامه اشخاص حقوقی 300x192 - اظهارنامه اشخاص حقوقی

اظهارنامه اشخاص حقوقی شامل چه کسانی می شود؟

اظهارنامه اشخاص حقوقی شامل تمام شرکت های حقوقی می شود که نام آنها در اداره ثبت شرکت ها به ثبت رسیده است. این مراکز بر اساس ماده 110 قانون در مصوبه مالیات های مستقیم، موظف به ارسال اظهارنامه و پرداخت مالیات می باشند. این مراکز موظف به ثبت تمام رویدادهای مالی و مستندات مربوط به آن در اظهارنامه های مالیاتی خود می باشند. پس از تنظیم و طراحی اظهارنامه ها، باید آن را به سازمان مالیاتی کشور ارسال کرد.

آخرین مهلت ارسال اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقوقی

مهلت تنظیم و ارسال اظهارنامه ها، حداکثر تا پایان چهار ماه اول سال شمسی یعنی 31 تیر ماه می باشد. ولی اظهارنامه اشخاص حقوقی با توجه به سال مالی شرکت ها که متناسب با اساسنامه آنها است، مشخص می شود. ملاک تعیین زمان ارسال اظهارنامه های مالیاتی شرکت ها و افراد حقوقی، سال مالی آن مرکز با توجه به اساسنامه آن است.

تنظیم و طراحی اظهارنامه های مالیاتی در مراکز و شرکت های مختلف، معمولا توسط وکیل یا مشاور مالیات تکمیل و ارسال می شود. اشخاص حقوقی معمولا مراکز و سازمان های بزرگی هستند که به دلیل گستردگی میزان درآمد و هزینه ها، تنظیم اظهارنامه های آنها توسط افراد متخصصی مثل وکیل مالیات انجام شود.

حتما بخوانید:  مالیات شرکت با مسئولیت محدود چگونه محاسبه می شود؟

نحوه تنظیم اظهارنامه های مالیاتی اشخاص حقوقی و ارسال آن

الزام ارسال الکترونیکی اظهارنامه اشخاص حقوقی در سال های اخیر باعث شده تا تمام مراکز و سازمان ها از سایت اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقوقی برای ارسال اظهارنامه مالیاتی خود استفاده کنند. ارسال تمام اظهارنامه ها، الکترونیکی است و برای بررسی به موقع آنها و پرداخت مالیات، باید از طریق سایت و سامانه الکترونیکی اقدام کرد.

سامانه ارسال اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقوقی که آدرس آن tax.gov.ir می باشد، امکان تنظیم و ارسال اظهارنامه های مالیاتی را به کمک فرم های از پیش طراحی شده ایجاد کرده است. برای استفاده از خدمات اظهارنامه اشخاص حقوقی در این سامانه، ابتدا باید در آن ثبت نام کرد.

مالیاتی اشخاص حقوقی - اظهارنامه اشخاص حقوقی

مراحل ثبت اظهارنامه اشخاص حقوقی

به کمک فرم های از پیش طراحی شده سامانه، نحوه تکمیل اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقوقی بسیار راحت تر از گذشته شده است. ولی به صورت کلی باید نسبت به مراحل انجام کار در سامانه الکترونیکی نیز اطلاعات لازم را داشت. در ادامه به بررسی مراحل ثبت این اظهارنامه ها با توجه به اولویت هر مرحله خواهیم پرداخت.

  • ابتدا در سامانه الکترونیکی یا همان سایت مالیاتی باید ثبت نام کرد. ثبت نام در این سامانه توسط کد اقتصادی شرکت یا مرکز مربوطه و صحت سنجی اطلاعات شخص حقوقی صورت می گیرد.
  • در صورت تایید شدن اطلاعات در مرحله قبل، کد کاربری و رمز عبور برای شخص حقوقی ارسال خواهد شد.
  • بعد از گرفتن کاربری و رمز، می توان وارد حساب کاربری مربوطه شد و نسبت به تنظیم اظهارنامه مالیاتی اقدام کرد. ابتدا باید نسبت به دانلود فرم خام اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقوقی از سامانه اقدام کرد.
  • مرحله بعدی نیز تهیه و تنظیم اظهارنامه خام دانلود شده است. باید تمام مدارک لازم و اطلاعات مورد نظر در فرم های خامی که در سامانه مشخص شده است، ثبت شود. نحوه پر کردن اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقوقی برای بسیاری از مراکز مشخص است و نسبت به آن آگاهی لازم را دارند. مراکز و اشخاصی که اطلاعات کافی را نداشته و یا اولین بار است که اقدام به تکمیل آن می کنند، باید از یک فرد متخصص راهنمایی بگیرند.
  • بعد از کسب اطلاعات لازم از نحوه تکمیل اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقوقی و کامل کردن آن، باید آن را کنترل کرد. بررسی اطلاعات و مدارک وارد شده در اظهارنامه الزامی است و باعث کسب اطمینان از درستی اطلاعات وارد شده می شود.
  • سپس باید یک پیش نویس از اظهارنامه تکمیل شده تهیه کرده و آن را با اظهارنامه ارزش افزوده و گزارشات فصلی تطابق داد.
  • بعد از تطابق و بررسی اظهارنامه اشخاص حقوقی با نسخه پیش نویس، به سازمان مالیات کشور ارسال می شود.
  • در مرحله بعد از ارسال اظهارنامه نیز کد رهگیری برای کاربر ارسال می شود.
  • بعد از دریافت کد رهگیری، قبض الکترونیکی برای پرداخت مالیات از طریق همین سامانه صادر می شود.
  • مقدار مالیاتی که باید توسط شخص حقوقی پرداخت شود در قبض الکترونیکی مشخص شده است. در آخر نیز باید نسبت به پرداخت مالیات از روش های مختلف اقدام کرد.
حتما بخوانید:  آموزش ارسال صورت معاملات فصلی

اظهارنامه اشخاص حقوقی - اظهارنامه اشخاص حقوقی

اظهارنامه پلمپ دفاتر تجاری اشخاص حقوقی

اظهارنامه پلمپ مراکز تجاری اشخاص حقوقی نیز جزء موارد مهمی است که با اظهارنامه اشخاص حقوقی تفاوت دارد. نحوه ثبت و ارسال این اظهارنامه از طریق ورود به سایت ثبت اینترنتی پذیرش اظهارنامه پلمپ دفاتر قانونی انجام می شود. این سامانه یکی از زیرمجموعه های سایت ثبت شرکت ها بوده که افراد حقوقی می‌توانند برای درخواست پلمپ مراکز مختلف از این طریق اقدام کنند.

اشخاص حقوقی نیز مانند اشخاص حقیقی موظف هستند که اظهارنامه مالیاتی خود را به شکل اظهارنامه اشخاص حقوقی به سازمان امور مالیاتی تسلیم نمایند. (مشاوره مالیاتی حضوری)

درصورتی‌که ارسال اظهارنامه اشخاص حقوقی داوطلبانه انجام نشود و تخلف یا عدم همکاری آنها محرز شود با جریمه سازمان مالیاتی روبرو می‌شوند. مأموران امور مالیاتی اقدام به ارزشیابی مدارک اشخاص حقوقی کرده که نتیجه آن به ضرر مودیان حقوقی خواهد بود. بهترین وکیل مالیاتی در تهران از مجموعه تکس مپ بخواهید برای مشاوره در حوزه مالیات با ما تماس بگیرید.

جرایم مالیاتی برای افراد حقوقی بسیار سنگین است؛ بنابراین داشتن یک وکیل مالیات برای مشاوره و راهنمایی اشخاص حقوقی لازم است. جلوگیری از مشکلات و تسلیم به موقع اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقوقی  از کارهای مهم وکیل مالیات است.

اشخاص حقوقی 300x169 - اظهارنامه اشخاص حقوقی

وکیل مالیات برای اشخاص حقوقی

بر طبق تعریف اشخاص حقوقی به کلیه مؤسسات و شرکت‌هایی گفته می شود که توسط اداره ثبت شرکت‌ها شناسایی و تأیید شده است. همچنین وزارتخانه‌ها، نهادهای عمومی و مؤسسات دولتی که به لحاظ قانونی احراز هویت شده و در جامعه فعالیت می کنند اشخاص حقوقی هستند.

بر اساس همین تعریف و طبق ماده 111 قانون مالیاتی کشور تمامی اشخاص حقوقی موظف به ارائه اظهارنامه اشخاص حقوقی به امور مالیاتی هستند.

حتما بخوانید:  درصد مالیات تعمیرکاران (لوازم خانگی - لوازم الکتریکی -لوازم گرمایشی و سرمایشی)

تمام افرادی که اظهارنامه اشخاص حقوقی را تکمیل می کنند باید به زمان مشخص شده  برای ثبت اظهارنامه مالیاتی خود دقت کنند. اطلاعات مالی مثل هزینه‌ها، درآمد، سود و زیان توسط مودیان حقوقی باید به سازمان امور مالیاتی ارائه شود تا با جرایم مالیاتی روبه‌رو نشوند.

یک مشاور مالیاتی برای اظهارنامه شخص حقیقی از ما بخواهید

مشاوره مالیات برای تجزیه‌وتحلیل درآمد اشخاص حقوقی

وکیل مالیات مسئولیت درست بودن صورت‌های مالی شرکت را بر عهده داشته و در زمان‌های حساس با مشاوره‌های مناسب به مودیان حقوقی کمک می‌کند.

مشاوره مالیات علاوه بر اینکه به اشخاص در تسلیم اظهارنامه اشخاص حقوقی کمک می کند آنها را از خطر جرایم مالیاتی یا محکوم شدن به فرار مالیاتی نجات می‌دهد.

مشاوره مالیات به مودیان حقوقی این فرصت را می دهد که با ارائه به موقع اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقوقی از معافیت‌های مالیاتی بهره‌مند شوند. به همین علت وظایف وکیل مالیات یا مشاور مالیات بسیار حساس است.

جرایم، بخشودگی‌ها و معافیت‌های مالیاتی شخص حقوقی

جرایم مالیاتی اشخاص حقوقی با درآمد آنها در ارتباط است. مودیان حقوقی با تنظیم اظهارنامه اشخاص حقوقی می‌توانند  به میزان زیادی از جرایم مالیاتی خود بکاهند.

اظهارنامه اشخاص حقوقی باید به موقع و در زمان تعیین شده در اختیار مأموران مالیاتی قرار گیرد در غیر این صورت با جریمه 30 درصدی مواجه خواهند شد.

درصورتی‌که اشخاص حقوقی بدهکار بوده و به علت بدهی اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقوقی را تسلیم ننمایند بر اساس ماده 202 ق.م.م حق خروج از کشور را ندارند.

همچنین بر طبق ماده 190 ق.م.م درصورتی‌که مؤدیان حقوقی خارج از زمان مقرر اقدام به تحویل اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقوقی نموده و پرداخت مالیات را به تأخیر بیندازند جریمه دو و نیم درصدی به آنها تعلق خواهد گرفت.

چنانچه مستحضر هستید قوانین مالیاتی در خصوص اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقوقی بسیار زیاد است. لازم است تمامی اشخاص حقوقی یک وکیل مالیات انتخاب کنند. زیرا اشراف کامل آنها به تمامی مواد قانونی در امور مالیاتی به مؤدیان حقوقی کمک می کند تا با جریمه های مالیاتی مواجه نشوند.

بر پایه تبصره یک ماده 190 ق.م.م اشخاص حقوقی که به موقع اظهارنامه اشخاص حقوقی یا تزار نامه خود را به سازمان امور مالیات تقدیم می کنند 80 درصد از جرایم مالیاتی آنها بخشیده خواهد شد.

همچنین درصورتی‌که مؤدیان حقوقی ظرف یک ماه بعد از تسلیم اظهارنامه اشخاص حقوقی مالیات خود را پرداخت کنند 40 درصد از جرایم مالیاتی قبلی آنها بخشیده خواهد شد.

مشاور مالیاتی جنوب تهران

مشاور مالیاتی جنوب تهران : دلیل ایجاد بسیاری از مشکلات مالی و مالیاتی در مشاغل مختلف، عدم اطلاع از اصول

1 دیدگاه در “اظهارنامه اشخاص حقوقی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تهران، میدان انقلاب کارگر شمالی

تلفن همراه : 09211029879

وکیل مالیات با تکس مپ