تهیه و تنظیم لایحه اعتراض مالیاتی

تهیه و تنظیم لایحه اعتراض مالیاتی

نکات و موارد مهم در ارتباط با تنظیم لایحه مالیاتی

یکی از کارهایی که مودیان مالیاتی در جهت اعتراض به مبلغ مالیات تعیین شده از سوی سازمان امور مالیاتی انجام می‌دهند، تنظیم لایحه مالیاتی است. سازمان امور مالیاتی، یک مرجع تشخیص مالیات در کشور است که بر اساس قانون اساسی و قوانین مالیاتی فعالیت می کند. در ادامه به بررسی بیشتر لایحه های مالیاتی و نکات مهم آن خواهیم پرداخت.

لایحه مالیاتی - تهیه و تنظیم لایحه اعتراض مالیاتی

تنظیم لایحه مالیاتی

لایحه مالیاتی چیست؟

به نوشته ای که مودیان در دفاع از حق مالیاتی خود به مراجع حل اختلاف مالیاتی ارائه می کنند، لایحه مالیاتی گفته می شود. لایحه نویسی مالیاتی معمولا توسط مشاور مالیات یا وکلای فعال در این زمینه انجام می شود که روی اثربخشی و رسیدن به نتیجه بهتر در این زمینه تاثیرگذار است.

نحوه تنظیم لایحه مالیاتی

نحوه تنظیم لایحه مالیاتی تاثیر بسیار زیادی در سرنوشت دعوا و نتیجه آن خواهد داشت. این امر باعث شده تا در تنظیم آن از وکیل مالیات و مشاورهای خبره در این حوزه استفاده شود. یکی از موارد مهمی که در تنظیم این لایحه باید در نظر داشت، مستند بودن جزئیات است که می تواند روی صدور حکم از طرف هیئت مربوطه تاثیر داشته باشد. اگرچه دفاع شفاهی از لایحه در هیئت ها و جلسات مختلف از اهمیت بالایی برخوردار است ولی ارائه لایحه مالیاتی نمونه که به صورت کتبی هم نوشته می شود، می تواند ضعف بیان مطالب در ارائه شفاهی را جبران کند.

فردی که اقدام به لایحه نویسی مالیاتی می کند، باید نسبت به فنون نگارش لایحه های مالیاتی و لایحه های دفاعی آشنایی داشته باشد. این امر باعث می شود تا تمام اطلاعات کامل مالیاتی موجود در پرونده مورد نظر را به صورت کامل ذکر کند. چون لایحه های مالیاتی زمانی معنی و مفهوم پیدا می کنند که بتوان مطالب لازم را به صورت کامل در آن ذکر کرده و به هیئت مورد نظر ارائه داد. برای تنظیم یک لایحه مالیاتی ارزان و درست، می توان از مراکز و افراد متخصص در این زمینه کمک و راهنمایی گرفت.

مالیاتی 300x164 - تهیه و تنظیم لایحه اعتراض مالیاتی

نحوه تهیه و تنظیم لایحه اعتراض مالیاتی

لازمه نوشتن لایحه مالیاتی درست و اهمیت آن در رسیدن به نتیجه و حکم لازم، برای بسیاری از شرکت‌های مختلف و افراد حقیقی مشخص است. این امر باعث شده تا مراکزی به عنوان شرکت تهیه و تنظیم لایحه اعتراض مالیاتی فعالیت داشته باشند. لازمه نوشتن لایحه های اعتراض مالیاتی، اشراف داشتن به قوانین مالیاتی می باشد. شرکت‌های فعال در این زمینه با اطلاع از قوانین مالیاتی و حسابداری، لایحه‌های اعتراض مالیاتی را با توجه به شرایط مراکز مختلف تنظیم می‌کنند. مراحل ارائه خدمات تهیه و تنظیم لایحه اعتراض مالیاتی شامل موارد زیر می باشد.

  • دریافت برگه تشخیص مورد اعتراض در لایحه مالیاتی
  • دریافت گزارش ریز ممیز با توجه به ماده قانونی مورد نظر
  • مشخص کردن دقیق تمام موضوعات مورد بحث
  • تهیه مدارک و مستندات لازم
  • تحریر لایحه مناسب و مورد نظر مالیاتی
  • تحریر در فرم اعتراض
  • شرکت در جلسه هیئت برای اعتراض به لایحه
  • ارائه کردن مستندات و دلایل
  • دریافت رای هیئت مورد نظر لایحه مالیاتی
حتما بخوانید:  درصد مالیات آژانس املاک و قرارداد املاک

اعتراضی مالیاتی - تهیه و تنظیم لایحه اعتراض مالیاتی

ویژگی ها و نکات مهم در یک لایحه اعتراضی خوب

نوشتن لایحه مالیاتی و لایحه اعتراضی مالیاتی از قوانین خاصی برخوردار است که توسط افراد متخصص در این زمینه قابل انجام می باشد. بسیاری از افراد فعال حقوقی برای تحریر لایحه های استاندارد و مناسب، به صورت تخصصی در دوره های آموزش لایحه نویسی مالیاتی شرکت می کنند. نوشتن یک لایحه اعتراضی خوب یک امر کاملا تخصصی است که به آگاهی و تسلط افراد به قوانین مالیاتی بستگی دارد. وکلای مجرب و آگاه به عنوان افرادی مناسب و آگاه به قوانین، می توانند عملکرد بالایی نسبت به سایر افراد در این زمینه داشته باشند.          

در تنظیم لایحه مالیاتی اعتراضی باید نوع لایحه برای افراد حقیقی یا حقوقی مشخص باشد. بعد از مشخص بودن هر کدام از این دو گروه نیز قوانین و شرایط مختلفی در حالت های گوناگون برای آنها وجود دارد. فرد متخصص یا کارشناسی که اقدام به تحریر لایحه های مالیاتی و اعتراضی می کند با توجه به شرایط هر کدام از این گروه ها، مناسب ترین لایحه اعتراضی را ارائه خواهد کرد. یکی از موارد مهمی که در تنظیم این لایحه باید در نظر داشت، تحریر لایحه در حدود و صلاحیت مرجع یا مقام قضایی مورد نظر است. صلاحیت رسیدگی به لایحه های اعتراضی، توسط شوراهای حل اختلاف مالیاتی یا ممیزین مالیاتی می باشد. در نوشتن یک لایحه اعتراضی مناسب و استاندارد نیز باید به مرجع قضایی که لایحه در آن مورد رسیدگی قرار می گیرد، توجه داشت.

تنظیم لایحه اعتراضی مناسب با رعایت اختصار

یکی از موارد مهم در تنظیم لایحه مالیاتی اعتراضی مناسب، رعایت اختصار است. اطلاعات کافی از قوانین مالیاتی، لازمه نوشتن یک لایحه مالیاتی و اعتراضی مناسب است. رعایت دستورالعمل های نگارشی زبان فارسی نیز باعث می شود تا از نوشتن مطالب تکراری و بیهوده در متن لایحه جلوگیری شود. اشاره به نظریات و تصمیمات درج شده در برگه های مالیاتی نیز باعث می شود تا لایحه اعتراضی به صورت مختصر و مفید ارائه شود. از دیگر موارد مهم در رعایت اختصار لایحه های اعتراضی می توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • تعیین دقیق موضوع شکایت به صورت کاملا واضح
  • اشاره شخص مودی یا وکیل او به قوانین و نظرات تعیین شده، توسط شورای عالی و دیوان عدالت اداری
حتما بخوانید:  درصد مالیات تعمیرکاران (لوازم خانگی - لوازم الکتریکی -لوازم گرمایشی و سرمایشی)

با استفاده از مشاوره مالیاتی بهترین لایحه اعتراضی تهیه کنید. ضرورت تهیه و تنظیم لایحه اعتراض مالیاتی توسط مودیان چیست؟ چرا باید مودیان مالیاتی اقدام به تنظیم لایحه دفاعی کنند؟

سازمان امور مالیاتی منبع تشخیص مالیات‌های گوناگون در ایران بوده و بر اساس قانون اساسی این صلاحیت را داشته تا مالیات‌ بر اشخاص حقیقی یا حقوقی وضع کند. اما سازمان مربوطه ممکن است در محاسبه مالیات دچار خطا شده و حقوق قانونی پرداخت‌کنندگان مالیات ضایع شود. وکیل مالیات در تهران با بهترین درصد دستمزد برای امور مالیات شما

لایحه اعتراض مالیاتی

لایحه اعتراضی باید ظرف سی روز به سازمان ارائه شود زیرا خارج از این مدت تهیه و تنظیم لایحه اعتراض مالیاتی مورد بررسی قرار نمی‌گیرد.

برگ تشخیصی که امور مالیاتی به پرداخت‌کنندگان مالیات ابلاغ می‌کند به دو صورت قانونی و واقعی است. اعتراض مالیاتی نیز بر پایه این دو قابل‌ارائه است. اگر برگ تشخیص به‌صورت واقعی تسلیم مودی شود بر طبق ماده 239 قانون مالیات‌های مستقیم دیگر امکان اعتراض نیست.

اگر برگ تشخیص به‌صورت قانونی ابلاغ شود مودی به شکل خودکار معترض شناخته می‌شود و بر طبق تبصره ماده 239 قانون مالیات‌های مستقیم پرونده مالیاتی وی به هیأت حل اختلاف ارجاع داده می‌شود.

 نحوه ثبت لایحه اعتراض مالیاتی

از طریق سامانه ثبت الکترونیکی اعتراضات و شکایات انجام می‌شود. مودیان  می‌توانند اعتراض مالیاتی خود را از طریق این سامانه به سازمان مالیاتی تسلیم کنند. سازمان نیز مکلف است ظرف 30 روز به موضوع رسیدگی کند. رسیدگی به شکایات و اعتراضات در وهله اول از طریق مراجع اداری است. اگر دلایل و مدارک ارائه شده توسط مودی برای رد برگ تشخیص مالیاتی کافی و محکم باشد در ظهر برگ تشخیص نوشته و امضا می‌شود. این به این معنی است که رضایت مودی در خصوص لایحه دفاعیه مالیاتی توسط مرجع اداری جلب شده و پرونده در همان جا مختومه می شود.

حتما بخوانید:  درصد مالیات شوفاژ و تهویه مطبوع

اما اگر دلایل مودی کافی نباشد و تعدیل درآمد تشخیص داده نشود در ظهر برگ تشخیص قید شده به امضا می‌رسد. در وهله دوم لایحه اعتراضی  برای رسیدگی به هیات حل اختلاف ارجاع داده می‌شود و مودی می‌تواند تهیه و تنظیم لایحه اعتراض مالیاتی را به وکیل مالیات واگذار کند. زیرا عبور از مراحل مختلف رسیدگی به اعتراضات زمان بر است.

نحوه تنظیم لایحه دفاعی

تهیه و تنظیم لایحه اعتراض مالیاتی طبق ماده 237 قانون مالیات‌های مستقیم چنین عنوان شده است: هرگاه مودی استعلام گزارش کامل رسیدگی از اداره مالیات درخواست کند اداره مربوطه موظف به تسلیم آن است.

صاحبان مشاغل درباره تنظیم لایحه دفاعیه مالیاتی باید به موارد ذیل دقت داشته باشند:

  • گزارش رسیدگی به‌دقت بررسی شود.
  • برگ گزارش با قانون مالیات‌های مستقیم، بخشنامه سازمان مالیاتی و شورای دیوان عدالت اداری مقایسه شود.
  • لایحه دفاع مالیاتی بر مبنای مغایرت نحوه رسیدگی امور مالیاتی با قانون مالیات مستقیم تنظیم شود.
  • لایحه دفاعیه مالیاتی از طریق سامانه ارسال شود.
  • مودی یا وکیل مالیات در جلسه هیئت حل اختلاف حضور داشته باشد.
  • تمامی دلایل اعتراض مالیاتی به هیئت ارائه شود.

در چنین مواردی تهیه و تنظیم لایحه اعتراض مالیاتی ابزاری مهم برای دفاع از حقوق مالیات دهندگان است. لایحه دفاعیه مالیاتی توسط افراد خبره مثل وکیل مالیات تنظیم می‌شود. در قوانین کشور مانند قانون مالیات مستقیم برای مودیان مالیاتی حق اعتراض در نظر گرفته شده است. وکیل مالیات یا خود مودیان می‌توانند اعتراض خود را نسبت به برگه تشخیص مالیات در قالب لایحه دفاعیه مالیاتی یا دادخواست به سازمان امور مالیاتی اعلام دارند. مشاوره مالیات در این زمینه برای بسیاری از مودیان مالیاتی و از جمله مالیات شرکت های پیمانکاری کارساز خواهد بود و از طریق مشاوره به‌سهولت پرونده مالی خود را به نتیجه می‌رسانند.

درصورتی‌که یکی از نمایندگان در جلسه رسیدگی حل اختلاف بر طبق ماده 244 ق.م.م حضور نداشتند؛ وکیل مالیات باید موارد ذیل را انجام دهد:

  • تهیه و تنظیم لایحه اعتراض مالیاتی به‌صورت کتبی طرح شود.
  • لایحه اعتراضی ثبت و رسید آن دریافت شود.
  • صورت‌جلسه برای رسیدگی مجدد و عدم حضور نماینده تنظیم شود.

نحوه رسیدگی به اعتراض مالیاتی

بر اساس مواد 216، 238 و 251 قانون مالیات‌های مستقیم صاحبان مشاغل باید اظهارنامه مالیاتی خود را به سازمان تسلیم کنند. درصورتی‌که مودی نسبت به اظهارنامه اعتراض داشته باشد می‌تواند لایحه دفاعیه مالیاتی خود را به ثبت برساند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تهران، میدان انقلاب کارگر شمالی

تلفن همراه : 09211029879

وکیل مالیات با تکس مپ