Corporate tax - مشاوره مالیاتی شرکت‌ها

مشاوره مالیاتی شرکت‌ ها

مشاوره مالیاتی شرکت‌ها نیاز امروز بنگاه‌های تجاری

 

مشاوره مالیاتی شرکت‌ها به درخواست تمام شرکت‌ها و بنگاه‌های تجاری مبدل شده است. آگاهی از قوانین مالیاتی، نحوه محاسبه و پرداخت آن ضرورت شرکت‌ها برای بقا است. برای بسیاری از مؤسسات و شرکت‌های تجاری به ویژه تازه‌تأسیس یافتن یک وکیل مالیات به چالش بزرگ تبدیل شده است.

برای حل این مسئله مدیران برای مشاوره مالیاتی شرکت‌ها بعضی از امور شرکت‌های خود را به مؤسساتی که صاحب فن و تخصص هستند، واگذار می‌کنند.

به این عمل برون‌سپاری فرایندهای تجاری (Business Process Outsourcing) اطلاق می‌شود که در آن بنگاه‌های اقتصادی بخشی از عملیات خود مانند مسائل مالیاتی شرکت‌ها را به مجموعه ثالث می‌سپارند.

Corporate tax - مشاوره مالیاتی شرکت‌ها

مشاوره مالیاتی تخصصی شرکت ها

همه چیز در مورد مالیات و امور مالیاتی شرکت ها

در سال های اخیر توجه به امور مالیاتی شرکت‌ ها بیش از هر زمان دیگری قابل لمس است. تمام شرکت های بزرگ و کوچک در داخل کشور موظف به تنظیم اظهارنامه های مالیاتی خود و ارسال آن به سازمان مالیاتی کشور می باشند. همه چیز در مورد مالیات شرکت ها و امور مالیاتی آنها را در ادامه مورد بررسی قرار خواهیم داد.

 

امور مالیاتی شرکت ها 300x166 - مشاوره مالیاتی شرکت‌ها

انواع مالیات در شرکت ها

قبل از تهیه و تنظیم یک اظهارنامه مالیاتی، باید نسبت به مالیات شرکت ها و انواع آن آگاهی لازم را کسب کرد. تعریف مالیات به صورت خلاصه شامل بخشی از درآمد یک سازمان، شرکت یا کسب و کاری می شود که باید به دولت پرداخت شود. هنگام محاسبه امور مالیاتی شرکت‌ ها، منظور از افراد موظف به پرداخت مالیات، افراد حقوقی جامعه می باشند. انواع مالیاتی که توسط شرکت ها یا افراد حقوقی باید پرداخت شود، شامل موارد زیر می باشد.

·        مالیات بر درآمد شرکت ها

·        مالیات ارزش افزوده

·        مالیات حقوق و دستمزد

نحوه محاسبه مالیات شرکت ها

یکی از بخش‌های مهم در امور مالیاتی شرکت‌ ها، نحوه محاسبه درست مالیات است که بهتر است توسط افراد متخصص در این زمینه صورت گیرد. در شرکت های بزرگی که میزان درآمد و حاشیه سودهای بالایی دارند، از وکیل یا مشاور مالیات برای تنظیم اظهارنامه‌های مالیاتی خود استفاده می‌کنند. وکیل مالیات به صورت تخصصی روی امور مالیات ها اشراف داشته و تمام مسائل مربوط به آن را پیگیری می کند. مشاورهای مالیاتی نیز با ارائه راهنمایی های لازم به کارمندان مربوطه اطلاعات لازم را ارائه می دهند.

 

اظهارنامه مالیاتی شرکت‌ ها 300x182 - مشاوره مالیاتی شرکت‌ها

طبق ماده 105 قانون مالیات های مستقیم کشور، تمام اشخاص حقوقی که شرکت یا کسب و کار آنها در اداره ثبت شرکت ها به ثبت رسیده، موظف به پرداخت 25 درصد مالیات از درآمدهای خود هستند. البته در حسابداری مالیاتی شرکت ها با توجه به نوع شرکت و نوع فعالیتی آنها، استثناهایی نیز دیده می شود. به عنوان مثال شرکت های خدماتی که هدف از تاسیس آنها سود نیست و به صورت خیریه فعالیت دارند، مشمول پرداخت مالیات نمی باشند. در اتحادیه های تعاونی نیز درصد مالیاتی که باید به سازمان مالیاتی کشور پرداخت شود، 18 درصد است. موارد دیگری نیز وجود دارد که همگی در تبصره های جداگانه توسط سازمان مالیاتی کشور مشخص شده اند. در محاسبه مالیات هر کدام از این شرکت ها باید به این موارد توجه داشته و متناسب با آن اظهارنامه های مربوطه را تکمیل کرد.

روش ارسال اظهارنامه های مالیاتی شرکت‌ ها

روش معمولی که امروزه برای ارسال اظهارنامه های مالیاتی شرکت‌ ها استفاده می شود، استفاده از سامانه الکترونیکی می باشد. تمام افراد حقوقی که مشمول پرداخت مالیات می باشند، باید اظهارنامه های خود را قبل از زمان تعیین شده تنظیم کرده و از طریق سایت سازمان مالیاتی کشور، اقدام به ارسال آن کنند. اولین قدم در استفاده از سایت مالیات شرکت ها، ثبت نام در آن است. سازمان مالیاتی کل کشور نیز برای سرعت بخشیدن به تنظیم اظهارنامه های مالیاتی، فرم های از پیش آماده شده ای را در سامانه قرار داده است. مخاطبان فقط باید این فرم ها را دانلود و اطلاعات خواسته شده را در آن وارد کنند. بعد از کسب اطمینان از اطلاعات وارد شده نیز باید آن را برای بررسی و تایید به سازمان امور مالیاتی ارسال کرد.

ارائه خدمات محاسبه مالیات شرکت ها

برخی از مراکز تحت عنوان شرکت مالیاتی شرکت ها نیز در کشور فعالیت دارند که کار آنها تنظیم اظهارنامه‌های مالیاتی شرکت‌ها و سازمان‌ها می باشد. شرکت ها و سازمان هایی که ترجیح می دهند امور مالیاتی خود را برون سپاری کنند، می توانند از خدمات این مراکز استفاده کنند. به کارگیری افراد متخصص در این شرکت ها باعث می شود تا تنظیم اظهارنامه های مالیاتی با سرعتی بالا و بدون هیچگونه خطایی صورت گرفته و در زمان مشخص شده نیز برای سازمان مالیاتی کشور ارسال شود.

مالیاتی شرکت ها 300x200 - مشاوره مالیاتی شرکت‌ها

سوالات مالیاتی شرکت‌ ها

یکی از مواردی که بسیاری از سازمان‌ها و مراکز امور مالیاتی شرکت‌ های جدید با آن درگیر هستند، سوالات مرتبط با تهیه و تنظیم اظهارنامه های مالیاتی می باشد. مراکزی که برای اولین بار اقدام به تهیه و تنظیم اظهارنامه های مالیاتی خود می کنند، با سوال های زیادی روبرو هستند. در ادامه به چند نمونه از سوالات رایج در مورد امور مالیاتی انواع شرکت ها اشاره خواهیم کرد. در ادامه هر سوال نیز به صورت مختصر به آن جواب خواهیم داد.

·        مالیات بر درآمد شرکت ها چگونه محاسبه می شود؟


برای محاسبه مالیات یک شرکت در یک مدت زمان یا دوره مشخص باید ابتدا هزینه‌های کل آن دوره از درآمد کلی همان دوره کسر شود. در مرحله بعد نیز میزان درآمد باقی مانده را در 25 درصد ضرب کرده و میزان مالیات پرداختی مشخص می شود.

·        معافیت مالیات شرکت های خدماتی چگونه است؟


معافیت این شرکت ها با توجه به نوع فعالیتی که دارند، متغیر است. شرکت های خیریه، ایرانگردی و جهانگردی به صورت کامل از پرداخت مالیات معاف هستند. شرکت های تعاونی نیز مشمول پرداخت مالیات 18 درصد از درآمد خالص خود می باشند.

·        مالیات شرکت ها به عهده چه کسی است؟


مالیات شرکت ها بر عهده مدیر عامل و اعضاء هیئت مدیره می باشد که از حق امضاء برخوردارند.

 

از انواع مشاوره مالیاتی برای شرکت‌ها می‌توان به مشاوره حضوری، تلفنی یا آنلاین اشاره کرد. مشاوره مالیات شرکت‌ها به صورت آنلاین در دوران کرونا بسیار مورد استقبال قرار گرفت.

عرصه مشاوره مالیاتی شرکت‌ها و جولان آنها

جولانگاه و عرصه مشاوره مالیاتی شرکت‌ها بسیار گسترده بوده و فضای مالیاتی زیادی را شامل می‌شود. وکیل مالیات می‌تواند در این زمینه‌ها به مدیران، صاحبان شرکت‌ها و بنگاه‌های تجاری مشاوره بدهد.

موضوعات مالیاتی شرکت‌ها همیشه وجود دارد و از این‌جهت صاحبان کسب‌وکارها نیاز دارند تا اطلاعاتشان در این زمینه به‌روز باشد. مهم‌ترین مسائل مالیاتی که شرکت‌ها برای آن مشاوره مالیات دریافت می کنند:

مشاوره مالیاتی برای اظهارنامه ارزش‌افزوده

  • انواع مالیات‌های پرداختی
  • آشنایی با قوانین و مقررات مالیاتی شرکت‌ها
  • مدارک برای تشکیل پرونده‌های مالیاتی جهت تحویل به

 سازمان امور مالیاتی

  • ثبت و تنظیم اظهارنامه‌های مالیاتی
  • محاسبه میزان مالیات‌های پرداختی
  • معافیت‌های مالیاتی شرکت‌ها
  • حسابرسی‌های مالی شرکت‌ها
  • ثبت و ارسال صورت‌حساب‌های فصلی

طبق قوانین و مقررات سازمان امور مالیاتی تمامی شرکت‌هایی که به ثبت رسیده‌اند موظف هستند که مالیات پرداخت کنند.

پرداخت مالیات همیشه یکی از مسائل مهم قوانین هر کشوری محسوب می‌شود. به ویژه برای اشخاص حقوقی که مولود زندگی اجتماعی بشر می‌باشد و لازم است قوانین وضع شده برای اشخاص حقوقی بر مبنای نیاز جامعه باشد.

مشاوره مالیاتی برای شرکت‌ها در زمینه‌های گوناگون به کار می‌رود. تمامی شرکت‌ها و مؤسسات در این موارد می‌توانند مشاوره مالیات دریافت کنند.

از مشاوره مالیاتی برای شرکت‌ها می توان به محاسبه میزان مالیات اشاره کرد که در ایران بر اساس سال مالی شرکت‌ها ارزیابی می‌شود. شرکت های تجاری برای ارائه صورت های مالی خود یک دوره زمانی آغاز و پایان دارند که به آن سال مالی می گویند.

شرکت‌ها برای فعالیت و تهیه صورت‌های مالی خود، یک دوره زمانی یک‌ساله را با آغاز و پایان مشخص، تعیین می‌کنند که به آن سال‌ مالی گفته می‌شود.

 

انواع مشاوره مالیاتی که شرکت‌های تجاری می‌توانند آن را دریافت کنند

زمانی که سخن از مشاور مالیاتی، وکیل مالیات یا مشاوره مالیات می‌شود به افرادی اشاره دارد که متخصص در قوانین مالیاتی هستند. این افراد علاوه بر آشنایی به حوزه‌های مالی و حسابداری به تمامی قوانین، مقررات و آیین‌نامه‌های مالیاتی اشراف کامل دارند.

مشاوره مالیاتی شرکت‌ها توسط مشاوران و وکلای مالیاتی به صورت مقطعی یا موردی انجام می‌شود.

در مشاوره برای شرکت‌ها به صورت مقطعی یک بازه زمانی مشخص شده و شرکت‌های تجاری به امور مالیاتی خود در این بازه سروسامان می‌دهند. مشاوره موردی نیز برای اشخاص حقوقی یا حقیقی در زمان تنظیم اظهارنامه‌ها یا اصلاح آنها پیش می‌آید. تهیه و تنظیم  اظهارنامه‌ها و گزارش‌های مربوط به خریدوفروش‌ها باید با دقت و درستی صورت گرفته تا مشمول جریمه نگردد.

 

مهم‌ترین مشاوره‌های مالیاتی که مدیران برای شرکت‌های خود لازم دارند

تمامی مدیران بنگاه‌های اقتصادی در موارد ذیل می‌توانند از مشاوره مالیاتی شرکت‌ها بهره‌مند شوند.

لزوم توجه مدیران به مسائل مالیاتی شرکت‌ها از این منظر قابل‌تأمل و دقت است که  عدم پرداخت به‌موقع، آنها را با جرایم مالیاتی روبه‌رو می‌کند. همچنین به علت تغییرات در قوانین مالیاتی لازم است اطلاعات مدیران شرکت‌ها به‌روز بوده و از تمامی مقررات و آیین‌نامه‌ها مطلع باشند.

چنانچه گفتیم بسیاری از این شرکت‌ها به ویژه شرکت‌های تازه تأسیس آگاهی کافی از قوانین را ندارند. پیشنهاد برای این شرکت‌ها انتخاب وکیل مالیات یا دریافت مشاوره مالیات از یک متخصص مالی است.

انواع مالیاتی که برای شرکت‌ها در نظر گرفته شده است و لزوم مشاوره مالیاتی شرکت‌ها را نشان می‌دهد.

  • مالیات بر عملکرد
  • مالیات‌بردرآمد
  • مالیات بر اموال و املاک
  • مالیات تکلیفی
  • مالیات بر ارزش‌افزوده

مالیات بر عملکرد: از مالیات‌هایی که شرکت‌ها موظف به پرداخت آن هستند مالیاتی است که بر اساس سود و زیان شرکت‌ها محاسبه می‌شود و مالیات بر عملکرد نام دارد. مشاوره مالیاتی شرکت‌ها تمامی هزینه‌ها، درآمدها، میزان سود و زیان شرکت‌ها را مورد بررسی قرار می‌دهد. بعد از ارزیابی 25 درصد از میزان سود خالص به عنوان مالیات بر عملکرد به دولت پرداخت می‌شود.

مالیات‌بردرآمد: یکی دیگر از مالیات‌هایی که ضرورت استفاده از مشاوره مالیاتی شرکت‌ها را می‌نمایاند مالیات‌بردرآمد است. بر طبق ماده یک قانون مالیات‌های مستقیم هر شخص حقوقی مکلف است از تمام دارایی خود که در ایران یا خارج از کشور به دست آورده مالیات پرداخت کند. شرکت‌ها و بنگاه‌های تجاری نیز به علت شخص حقوقی بودن باید تمام درآمدهای خود را ارزشیابی کرده و پس از کسر معافیت‌ها مالیات خود را به دولت بپردازند.

مالیات بر اموال و املاک: یکی دیگر از مسائل مالیاتی شرکت‌ها پرداخت مالیات بر اموال و املاک است. در بند یک ماده یک قانون مالیات مستقیم به صراحت به این موضوع اشاره کرده که اموال و دارایی شرکت‌های تجاری سرمایه محسوب شده و مشمول مالیات است.

مالیات بر تکالیف: یکی دیگر از مالیات‌هایی که مشاوره برای شرکت‌ها را ضرورت می‌بخشد مالیات بر تکالیف است. برای مثال یکی از این موارد مالیات بر حقوق کارکنان است که شرکت حق مالیات را کسر و به سازمان امور مالیاتی پرداخت می‌کند. محاسبه مالیات بر حقوق کارکنان بر اساس قوانینی است که به صورت سالانه تغییر می‌کند و باید بر مبنای درصدهای تعیین شده ارزیابی و سپس از حقوق کارکنان کسر و پرداخت شود.

مالیات بر ارزش‌افزوده: یکی از مهم‌ترین مشاوره مالیاتی شرکت‌ها در حوزه مالیات بر ارزش‌افزوده است. ازآنجاکه وصول این مالیات نسبت به سایر مالیات‌ها آسان‌تر است برای دولت اهمیت بیشتری دارد.

تنظیم و ارائه اظهارنامه‌های مالیاتی و ثبت آنها از چالش‌هایی است که مدیران شرکت‌ها با آن مواجه هستند و مشاوره مالیاتی شرکت‌ها در این زمینه بسیار نقش مهمی دارد.

عرصه و زمینه‌های زیادی در امور مالیاتی وجود دارد که مشاوره مالیاتی شرکت‌ها برای آن تعلق می‌گیرد. مدیران و صاحبان شرکت‌ها و مؤسسه‌های تجاری برای اینکه به آنها جرایم مالیاتی در نظر گرفته نشود یا از بخشودگی‌های مالیاتی بهره‌مند شوند نیاز به وکیل مالیات دارند.

شرکت‌های تجاری برای موفقیت در عرصه تجارت هر زمان به مشاوره مالیاتی نیاز دارند. در دنیای امروز که رقابت بین بنگاه‌های اقتصادی و تجاری بسیار بالاست. مدیران ارشد با مشاوره مالیاتی شرکت‌ها باید مجموعه خود را ارتقا دهند تا از رقابت با سایر رقبا جا نمانند. 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *