اظهارنامه شخص حقیقی

اظهارنامه شخص حقیقی

بررسی و نحوه تکمیل اظهارنامه شخص حقیقی

سیستم تشخیص مالیات در کشور ما بر اساس اظهارنامه شخصی است. بدین معنا که صاحبان مشاغل، اشخاص حقوقی و حقیقی موظفند نسبت به ثبت نام و ارائه حساب درآمد و سود و زیان خود در قالب اظهارنامه مالیاتی سالانه اقدام کنند. اشخاص حقیقی و حقوقی موظفند اظهارنامه مالیاتی خود را به اداره مالیات تسلیم کنند، اگرچه قوانین متفاوتی بر آنها حاکم است.

پس از تکمیل ثبت نام الکترونیکی، افراد می توانند با درج اطلاعات مورد نیاز در سامانه اظهارنامه مالیاتی ، اظهارنامه عملکرد، انفرادی و مشترک را در دو قالب اطلاعات شخصی، واحد تجاری، حساب های بانکی ارائه کنند. مجوزهای فعالیت شخص فیزیکی و سایر اطلاعات از سامانه ثبت نام گرفته شده و درسامانه نمایش داده می شود.

از آنجایی که امکان تسلیم اظهارنامه با استفاده از اطلاعات ثبتی وجود دارد، مودیان باید مراحل ثبت نام را تکمیل و خطاهای احتمالی در این مرحله را از طریق سامانه ثبت نام اصلاح کنند.

با توجه به قوانین کشور، اشخاص حقیقی در گروه های مختلف، مستلزم به ارائه اظهارنامه مالیاتی خود به سازمان مالیاتی کشور می باشند. تهیه و تنظیم اظهارنامه شخص حقیقی در گروه بندی های اول، دوم و سوم انجام می شود. در ادامه به بررسی بیشتر هر کدام از آنها و نحوه تکمیل و ارسال این اظهارنامه ها خواهیم پرداخت.

شخص حقیقی - اظهارنامه شخص حقیقی

تعریف اظهارنامه شخص حقیقی

اظهارنامه شخص حقیقی یکی از انواع اظهارنامه مالیاتی است که شامل مجموعه ای از درآمدها و هزینه های افراد و کسب و کارهای کوچکی هستند که مشمول پرداخت مالیات می باشند. در این اظهارنامه ها باید اطلاعات لازم توسط خود افراد یا مشاور و وکیل مالیات تنظیم شده و به سازمان دارایی ارسال شود. عدم ارسال به موقع این اظهارنامه از طرف افراد حقیقی باعث صدور جریمه های سنگینی خواهد شد. در حال حاضر ارسال اظهارنامه توسط شخص حقیقی و به صورت الکترونیکی می باشد که باعث بالا رفتن سرعت عمل در بررسی اظهارنامه‌ها شده است.

تقسیم بندی اشخاص حقیقی

مالیاتی که از افراد حقیقی گرفته می شود، بخش قابل توجهی از درآمد مالیاتی کشور را تشکیل می دهد. اظهارنامه شخص حقیقی به صورت سالانه و از طرف صاحبان حرفه و مشاغل و افراد حقیقی به سازمان مالیاتی کشور تسلیم می شود. افراد حقیقی با توجه به شرایط و درآمدهایی که دارند در سه دسته بندی تقسیم شده اند.

حتما بخوانید:  مشاوره مالیات در استان خراسان رضوی و شهر مشهد

اظهارنامه مالیاتی - اظهارنامه شخص حقیقی

  • گروه اول: در این گروه افرادی قرار دارند که میزان کل فروش و خدماتی که در یکسال گذشته ارائه کرده اند بیش از سه میلیارد تومان می‌باشد. ثبت اظهارنامه مالیاتی شخص حقیقی در گروه اول توسط مشاغل مختلفی انجام می شود. از مهمترین مشاغل در این گروه می توان به صادرکنندگان و وارد کننده ها، صاحبان مراکز تولیدی، مالکان هتل ها، صاحبان فروشگاه های زنجیره ای و صرافی ها اشاره کرد.
  • گروه دوم: در این گروه نیز افرادی قرار گرفته اند که میزان فروش و درآمد خالص آنها در یکسال گذشته بین یک تا سه میلیارد می باشد. این افراد نیز در گروه های مختلف مشاغل فعالیت دارند.
  • گروه سوم: افراد حقیقی که در گروه های اول و دوم قرار نمی گیرند، جزء گروه سوم هستند. این افراد صاحب کسب و کارهای کوچکی می باشند که درآمد آنها از میزان فروش یا ارائه خدمات، کمتر از یک میلیارد بوده است. این گروه نسبت به دو گروه اول و دوم از تعهدات کمتری برخوردارند.

زمان ارسال اظهارنامه مالیاتی شخص حقیقی

مهلت ارسال اظهارنامه شخص حقیقی به صورت قانونی تا 31 خرداد هر سال است. افراد و صاحبان کسب و کارهای مختلف که در بالا نیز به آن اشاره شد، باید قبل از این تاریخ نسبت به ارسال اظهارنامه خود اقدام کنند. این اشخاص با توجه به قانون باید سود، زیان، درآمد و هزینه های سال گذشته خود را در قالب یک اظهارنامه مالیاتی برای سازمان مالیاتی کشور ارسال کنند. استفاده از یک وکیل یا مشاور مالیاتی برای تکمیل درست اظهارنامه و ارسال آن باعث بالا رفتن روند انجام کار می شود. این افراد به دلیل اطلاعات و آگاهی بالا در نحوه تکمیل و تنظیم این اظهارنامه ها، اطلاعات لازم را به صورت دقیق و واضح درج خواهند کرد.

ارسال اظهارنامه شخص حقیقی - اظهارنامه شخص حقیقی

نحوه تکمیل و ثبت اظهارنامه شخص حقیقی

در سال های اخیر شاهد ایجاد تغییرات اساسی در نحوه خود اظهاری مالیاتی بودیم. این امر باعث شده تا ارسال اظهارنامه مالیاتی شخص حقیقی به صورت الکترونیکی انجام شود. سامانه عملیات الکترونیکی مالیاتی، شرایطی را فراهم کرده تا با استفاده از فرم های از پیش طراحی شده و تکمیل آنها، بتوان اظهارنامه های مالیاتی را به صورت الکترونیکی ارسال کرد. برای ارسال اظهارنامه مالیات شخص حقیقی باید مراحل زیر را به ترتیب انجام داد.

  • مراجعه به سامانه عملیات الکترونیک: برای انجام این کار باید ابتدا در سایت عملیات الکترونیکی مالیاتی که آدرس آن gov.ir است، ثبت نام کرد.
  • دانلود و نصب اظهارنامه: بعد از تکمیل مراحل ثبت نام، یک کد رهگیری و رمز در اختیار کاربران قرار می گیرد. افراد حقیقی می توانند وارد پنل خود شده و بعد از دانلود اظهارنامه مالیاتی، آن را روی سیستم خود نصب کنند.
  • وارد کردن اطلاعات مورد نیاز: بعد از نصب اظهارنامه مالیاتی، باید اطلاعات لازم که شامل اطلاعات حسابداری، ترازنامه و هویتی فرد حقیقی است در فرم از پیش طراحی شده، وارد و ثبت شود.
  • چاپ نسخه پیش نویس: بهتر است قبل از ارسال اظهارنامه، یک نسخه پیش نویس از آن را تهیه کرده و اطلاعات آن را با دقت بررسی کرد.
  • ارسال اظهارنامه شخص حقیقی و دریافت کد رهگیری: بعد از تکمیل اظهارنامه مالیاتی و اطمینان از اطلاعات درج شده، باید آن را به سازمان مالیاتی ارسال کرد. بعد از ارسال اظهارنامه، یک کد رهگیری برای شخص حقیقی ارسال می شود.
  • صدور قبض الکترونیکی و پرداخت مالیات: اشخاص حقیقی که مشمول پرداخت مالیات هستند، پس از دریافت کد رهگیری باید اقدام به درخواست صدور الکترونیکی قبض مالیاتی کنند. روش های مختلفی برای پرداخت مالیات وجود دارد.
حتما بخوانید:  مالیات میوه فروشی

چرا در تکمیل اظهارنامه شخص حقیقی به مشاوره مالیاتی نیاز دارید؟

 عدم تسلیم اظهارنامه شخص حقیقی در زمان مشخص شده محرومیت از بخشودگی‌ها و معافیت‌های مالیاتی به همراه دارد و  برای اشخاص حقیقی 10 درصد جریمه تعلق خواهد گرفت.

بسیاری از اشخاص حقیقی در این شرایط دچار تشویش و نگرانی شده و نمی‌دانند باید چه‌کارهایی انجام دهند.

صاحبان مشاغل و کسب‌وکارها نباید در این شرایط نگران باشند.  مشاوره مالیات به آنها این فرصت را می‌دهد که به فعالیت‌های خود سروسامان داده و اظهارنامه مالیات اشخاص حقیقی را به موقع به سازمان امور مالیاتی تسلیم کنند.

آموزش اظهارنامه شخص حقیقی

افراد صاحب شغل می‌بایست طبق تبصره 3 ماده 177 قانون مالیات‌های مستقیم شروع فعالیت‌های خود را به سازمان امور مالیاتی ظرف 4 ماه اعلام کنند. در صورتی که این فرایند به تعویق بیفتد جریمه به آنها تعلق می گیرد. وکیل مالیات بر ارث، صاحبان مشاغل برای ارائه اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقیقی از نظر زمانی در محدودیت هستند. آنها وظیفه دارند درآمدها، هزینه‌ها و هر چیزی که مربوط به فعالیت‌های شغلی آنهاست در طی یک سال به صورت اظهارنامه مالیاتی به سازمان مربوطه ارائه دهند.

به همین دلایل مراجعه به وکیل مالیات برای اشخاص حقیقی مانند یک کلید طلایی است تا بتوانند به موقع و در وقت تعیین شده اظهارنامه شخص حقیقی را به امور مالیاتی ذی ربط تسلیم نمایند.

در صورتی که مؤدیان مالیاتی در ارائه اظهارنامه شخص حقیقی زمان کافی ندارند یا از مراحل تسلیم اظهارنامه مطلع نیستند می‌توانند یک وکیل مالیات را انتخاب و تمام امور مالیاتی خود را به ایشان بسپارند.

حتما بخوانید:  درصد مالیات لوازم بهداشتی و مصالح ساختمانی

علاوه بر این تمام مؤدیان حقیقی موظف هستند به واسطه شغلی که دارند طبق قانون مالیات پرداخت کنند و اظهارنامه شخص حقیقی را تکمیل کنند.

اشخاص حقیقی به کدام یک از گروه‌های مالیاتی تعلق دارند.

اظهارنامه مالیاتی به طور کلی نشان‌دهنده راندمان و وضعیت مالی اشخاص حقیقی است. این افراد باید هرسال بعد از ارزیابی میزان مالیات پرداختی اظهارنامه خود را تقدیم سازمان امور مالیاتی کنند.

اظهارنامه شخص حقیقی به دو صورت اظهارنامه فردی و مشارکتی قابل تسلیم است. یکی از منابع مالیاتی در کشور مالیات‌ بردرآمد اشخاص حقیقی است. برای محاسبه مالیات ‌بردرآمد صاحبان مشاغل دو مورد باید مد نظر باشد.

  • دسته‌بندی مشاغل مالیاتی
  • معافیت‌های قانونی که برای صاحبان کسب‌وکارها در نظر گرفته شده است.

در صورتی که از معافیت‌های قانونی در حوزه کسب‌وکارتان آگاهی لازم ندارید کافی است با یک وکیل مالیات صحبت کرده و از  قوانین و تبصره‌های جدید معافیت‌ها اطلاعات لازم کسب کنید.

دسته‌بندی مشاغل مالیاتی

گروه شغلی اشخاص حقیقی اولین عامل در محاسبات مالیات است. صاحبان مشاغل بر اساس اینکه در کدام یک از گروه‌های مالیاتی قرار دارند اظهارنامه شخص حقیقی را پر می‌کنند.

  • اظهار نامه مالیاتی برای دسته اول:

بر طبق ماده 95 قانون مالیات مستقیم اشخاص حقیقی ذیل در این گروه جای دارند و باید اظهارنامه مالیات اشخاص حقیقی را تسلیم سازمان امور مالیاتی بکنند.

  • صاحبان کارت بازرگانی
  • مالیات تولیدی ها
  • صاحبان کارخانه‌ها، واحدهای تولیدی و معادن
  • صاحبان صرافی
  • صاحبان بیمارستان‌ها و کلینیک‌های تخصصی
  • صاحبان هتل‌های سه، چهار و پنج‌ستاره
  • صاحبان فروشگاه‌های زنجیره‌ای

کسانی که در این دسته قرار دارند درآمد آنها بالاتر از سه میلیارد بوده و تکمیل اظهارنامه شخص حقیقی آنها بر اساس اسناد و مدارکی است که به سازمان امور مالیاتی تحویل می دهند.

وکیل مالیات بر ارث و برای امور مالیاتی شما، با توجه به اینکه اسناد و مدارک درخواستی امور مالیاتی باید دقیق باشد، اشخاص حقیقی ممکن است که ارائه آن اشتباهاتی داشته باشند. برای جلوگیری از انجام اشتباه در اظهارنامه مالیاتی از متخصصین، مشاوره مالیات دریافت نمایید.

مالیات تخصصی اصناف چیست

مالیات تخصصی اصناف؛ نحوه تنظیم و ارسال اظهارنامه برای اصناف مالیات تخصصی اصناف چیست:یکی از فرایندهایی که در مالیات تخصصی

مالیات لوازم خانگی

مالیات لوازم خانگی : مالیات یکی از مهمترین منابع درآمد دولت است. معمولاً دولت هر سال نحوه پرداخت و میزان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تهران، میدان انقلاب کارگر شمالی

تلفن همراه : 09211029879

وکیل مالیات با تکس مپ