ارسال اظهارنامه ارزش افزوده

اظهارنامه ارزش افزوده

تعریف اظهارنامه ارزش افزوده و نحوه ارسال آن

مالیات نوعی هزینه اجباری است که توسط سازمان مالیاتی کشور برای تامین هزینه های مختلف عمومی و دولتی مؤدی (اعم از حقیقی یا حقوقی) وضع می شود و وی باید مبلغ آن را به حساب مشخص شده واریز کند. . یکی از این نوع مالیات ها، مالیات بر ارزش افزوده است که به دلیل افزایش قیمت کالا در فرآیند تولید به وجود می آید.

در این میان ممکن است برخی از افراد با فرآیند پرداخت و تکمیل اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده آشنایی نداشته باشند و برای آنها این سوال پیش بیاید که مهلت و نحوه پرداخت این اظهارنامه به چه صورت است؟

از سوی دیگر، از آنجایی که عدم پرداخت این مالیات در زمان سررسید می تواند فرد را با جریمه های سنگینی مواجه کند، اطلاع از جزئیات اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده ضروری به نظر می رسد.

اظهارنامه ارزش افزوده یکی از اظهارنامه های مهم مالیاتی می باشد که بسیاری از صاحبان کسب و کارها با آن آشنایی لازم را دارند. نرخ مالیات بر ارزش افزوده در کشور 9 درصد است که مشمول بسیاری از معاملات و کالاهای مختلف هنگام عرضه می شود.

برای پرداخت و ارسال اظهارنامه ارزش افزوده مالیاتی باید در سامانه مالیات بر ارزش افزوده ثبت نام کرد. در ادامه به بررسی بیشتر این موضوع خواهیم پرداخت.

اظهارنامه ارزش افزوده 300x200 - ارسال اظهارنامه ارزش افزوده

اظهارنامه ارزش افزوده چیست؟

اظهارنامه ارزش افزوده با هدف مشخص کردن ارزش یک محصول از ابتدای تولید تا مرحله ی تکمیل آن تنظیم می شود. مقدار ارزش افزوده به عنوان مالیات با درصد مشخص در فاکتور فروش فروشنده ثبت شده و سپس توسط خریدار یا مصرف کننده پرداخت می شود. شخص فروشنده یا عرضه کننده کالا نیز باید درصد ارزش افزوده ای که از مشتری دریافت کرده است را به سازمان مالیاتی کشور پرداخت کند.

مالیات بر ارزش افزوده یکی از مالیات های غیر مستقیم به شمار می آید.

در تنظیم اظهارنامه های ارزش افزوده باید از افراد متخصصی مثل مشاور یا وکیل مالیات راهنمایی گرفت. وکلای فعال در این زمینه به صورت مستقیم اقدام به تنظیم این اظهارنامه ها می کنند. مراکزی که قصد تهیه و تنظیم این اظهارنامه ها به صورت مستقیم را نیز دارند، می توانند از مشاور مالیات، راهنمایی‌های لازم را دریافت کنند.

ارائه خدمات ارسال اظهارنامه ارزش افزوده

تعداد زیادی شرکت خدمات ارسال اظهارنامه ارزش افزوده در کشور فعالیت دارند که خدمات گوناگونی با توجه به نیاز و شرایط مخاطبان ارائه می کنند. هزینه ارسال اظهارنامه ارزش افزوده با توجه به نوع خدماتی که از طرف این مراکز ارائه شده، مشخص می شود.

در این شرکت ها افراد متخصصی فعالیت دارند که اقدام به تهیه، تنظیم و ارسال اظهارنامه ارزش افزوده می کنند. همه ساله نرخ ارسال اظهارنامه ارزش افزوده از طرف سازمان مالیات دولتی مشخص می شود که متناسب با آن، اظهارنامه های مورد نظر تنظیم و از طریق سامانه الکترونیکی به این سازمان ارسال می شوند.

حتما بخوانید:  مشاوره مالیات لوازم ایمنی و آتش نشانی

مالیاتی ارزش افزوده 300x169 - ارسال اظهارنامه ارزش افزوده

آموزش ارسال اظهارنامه های مالیاتی ارزش افزوده

برای ارسال اظهارنامه ارزش افزوده باید با مراحل انجام این کار آشنا بود و یا از یک فرد متخصص در این زمینه راهنمایی گرفت. ارسال این اظهارنامه نیز مانند سایر اطهارنامه‌های مالیاتی به صورت الکترونیکی می‌باشد که باعث سرعت بخشیدن به روند کار بدون نیاز به مراجعه حضوری می‌شود. در ادامه به بررسی مراحل تکمیل و ارسال این اظهارنامه خواهیم پرداخت.

  • ابتدا باید در سامانه مالیات بر ارزش افزوده به نشانی ir ثبت نام کرد. برای استفاده از سایر خدمات مالیاتی نیز می توان از سایت tax.gov.ir که متعلق به سازمان مالیات کشوری است، استفاده کرد.
  • بعد از ثبت نام و دریافت کد کاربری و رمز عبور، می توان وارد صفحه کاربری شد. اکنون امکان تکمیل اظهارنامه ارزش افزوده توسط کاربران وجود دارد.
  • باید به نوع اظهارنامه ارزش افزوده نیز توجه داشت و کاربران متناسب با شرایط خود مناسب ترین فرم را انتخاب کنند. در اکثر مواقع فرمی که توسط مودیان انتخاب می شود، اظهارنامه عادی است.
  • درج کامل اطلاعات با توجه به دوره و فصلی که کاربر می خواهد اظهارنامه را تکمیل کند بسیار مهم است. باید تمام اطلاعات با توجه به مدت زمان دوره و فصل در نظر گرفته شده، وارد شود.
  • بعد از تکمیل تمام جدول ها و بخش های اظهارنامه مورد نظر، باید از تنظیم فرم مطمئن شده و آن را ثبت کرد.
  • بعد از ثبت اظهارنامه در سامانه و تایید اطلاعات درج شده در آن، می توان نسبت به ارسال آن اقدام کرد. به محض ارسال نیز کد رهگیری یا رسید برای کاربر فرستاده می شود تا نسبت به پرداخت مبلغ ارزش افزوده تعیین شده، اقدام کرد.

مالیات ارزش افزوده 300x130 - ارسال اظهارنامه ارزش افزوده

مهلت ارسال اظهارنامه فصلی ارزش افزوده

ارسال اظهارنامه ارزش افزوده به صورت دوره ای یا فصلی می باشد. مخاطبان ارسال کننده این اظهارنامه باید به صورت جداگانه و برای هر فصل، به مدت 15 روز بعد از پایان فصل مورد نظر اقدام به تکمیل و ثبت آن کنند.

اگر مشمولان پرداخت مالیات ارزش افزوده نسبت به تکمیل و ارسال این اظهارنامه اقدام نکنند، موظف به پرداخت جریمه های سنگینی خواهند شد.

ارسال اظهارنامه ارزش افزوده صفر به چه صورت است؟

افراد حقیقی و حقوقی که مشمول تنظیم و ارسال اظهارنامه ارزش افزوده می‌باشند، ممکن است در یک دوره یا فصل مشخص هیچگونه فعالیتی نداشته باشند. در چنین شرایطی تنظیم اظهارنامه با توجه به شرایط موجود انجام شده و در بخش‌های درآمد، خرید و فروش کالاها مبلغ صفر درج می شود.

حتما بخوانید:  مالیات شیرینی فروشی و قنادی

ثبت و ارسال این اظهارنامه دقیقا مشابه با نمونه های عادی است و فقط اطلاعات درج شده در بخش های مربوط به درآمد و خرید و فروش، صفر خواهد بود.

شرکت ها و کسب و کارهای مختلف حقیقی و حقوقی مشمول تنظیم اظهارنامه ارزش افزوده و ارسال آن به سازمان مالیاتی کشور می باشند. هر کدام از این مراکز باید در زمان مشخص نسبت به تنظیم اظهارنامه های خود اقدام کرده و آن را در سامانه الکترونیکی مالیات ارزش افزوده ثبت کرد.

یکی از انواع مالیات‌هایی که از افراد در کشور دریافت می‌شود مالیات بر ارزش‌افزوده (VAT) است. این مالیات بر روی کالا یا خدمات قابل دریافت تنظیم می‌شود.

اظهارنامه ارزش‌افزوده یکی از راه‌های درست محاسبه مالیات بر ارزش‌افزوده است. اظهارنامه ارزش‌افزوده باید به صورت اصولی تکمیل و به اداره مالیات تسلیم گردد.

برای این امر درصورتی‌که تخصص کافی ندارید یا اطلاعاتتان در این زمینه کافی نیست، بهترین کار دریافت مشاوره مالیات و گرفتن وکیل مالیات تهران از متخصصین است. برای ارسال اظهارنامه ارزش افزوده خود به سایت www.evat.ir  مراجعه کنید.

انواع مالیات بر ارزش‌افزوده

ارزش‌افزوده به کالاهایی اختصاص دارد که به صورت چندمرحله‌ای تولید می‌شوند. در هرکدام از مراحل تولید کالا یا ارائه خدمات به دلیل اینکه کاری روی آن انجام شده ارزش‌افزوده تعلق می‌گیرد. اظهارنامه ارزش‌افزوده چنانچه مطرح شد از نوع مالیات‌های غیرمستقیم محسوب می‌شود.

در خصوص تفاوت مالیات مستقیم و غیرمستقیم می‌توانید با وکیل مالیات در ارتباط باشید و با گرفتن یک مشاوره مالیات اطلاعات لازم درباره نوع مالیات بر کسب‌وکارتان را به دست بیاورید.

مالیات بر ارزش‌افزوده به مالیاتی گفته می‌شود که در طول مراحل تولید و ارائه خدمات تا فروش کالای تولید شده گام‌به‌گام اخذ می‌شود. اظهارنامه ارزش‌افزوده نیز بر اساس همین معیار توسط فروشندگان تکمیل و در اختیار سازمان امور مالیاتی قرار می‌گیرد.

مالیات بر ارزش‌افزوده به سه گروه تقسیم می‌شود.

1- مالیات‌بردرآمد: این مالیات بر اساس فروش تولید خالص کالاها سنجیده می‌شود. یعنی بعد از کم‌کردن هزینه‌های استهلاک ارزش‌افزوده بر درآمد تعیین می‌شود.

2- مالیات بر مصرف: مالیات بر مصرف یک مالیات غیرمستقیم است که روی خرید کالاها یا خدمات دریافت می‌شود و ممکن است تحت عنوان مالیات بر فروش هم باشد.

3- مالیات بر تولید: این نوع مالیات هم بر فروش کالاهای مصرفی و هم بر فروش کالاهای سرمایه‌ای انجام می‌شود و مشمول مالیات بر ارزش‌افزوده می‌شود.

به‌طورکلی تمام دریافت‌کنندگان خدمات یا خریداران کالا (مردم) مالیات بر ارزش‌افزوده را پرداخت می‌کنند. فروشندگان نیز موظف هستند ارزش‌افزوده را از مردم دریافت و به وسیله اظهارنامه ارزش‌افزوده در اختیار ادارات مالیاتی قرار دهند.

حتما بخوانید:  مالیات سوپرمارکت

طبق ماده سوم قانون مالیات بر ارزش افزوده به تفاوت میان کالاهای فروخته شده با کالاهای خریداری شده ارزش افزوده اطلاق می‌گردد. در واقع ارزش‌افزوده نوعی مالیات غیرمستقیم است که از مصرف‌کننده دریافت می‌شود.

ازآنجایی‌که تنظیم اظهارنامه مالیات بر ارزش‌افزوده  یک کار تخصصی است و ارائه‌دهندگان خدمات یا فروشندگان باید آن را به دقت تنظیم کنند لازم است با یک وکیل مالیات مشورت کنند. زیرا تهیه و تنظیم اظهارنامه ارزش‌افزوده بر اساس محاسبات دقیق انجام می‌شود.

با توجه به اینکه سازمان امور مالیاتی عملکرد خود را بر مبنای مودیان مالیاتی که اطلاعات مالی خود را به این سازمان ارائه می‌دهند ارزیابی می‌کند. دقیق بودن اظهارنامه ارزش‌افزوده برای ادارات مالیاتی حائز اهمیت است.

به همین خاطر برای صاحبان مشاغلی که باید اظهارنامه مالیات بر ارزش‌افزوده خود را ارائه دهند لازم است تمامی اطلاعات جامع درباره قوانین و اظهارنامه‌های مالیاتی را در اختیارداشته باشند. برای این کار بهترین گزینه دریافت مشاوره مالیات است.

چرا باید وکیل مالیات اختیار کرد؟ با توجه به اینکه فرم اظهارنامه ارزش‌افزوده دارای بندهایی مانند اطلاعات تأسیس، درآمد معاف، صورت سود و زیان، درآمد کل، سود انباشته و غیره است. برای پرکردن صحیح  فرم اظهارنامه می‌توان از وکیل مالیات مساعدت گرفت.

زمان تسلیم و ثبت‌نام اظهارنامه

تمامی کسب‌وکارهای مشمول پرداخت مالیات بر ارزش‌افزوده وظیفه دارند در پایان هر فصل یعنی سه ماه یک‌بار اظهارنامه ارزش‌افزوده را به اداره مالیات تحویل دهند.

از نظر زمانی تمامی مشاغل اظهارنامه مالیات بر ارزش‌افزوده را باید در 15 روز کاری به سازمان مالیاتی تسلیم کنند. اظهارنامه ارزش‌افزوده یک گزارش ماهانه، سه‌ماهه و سالانه است که توسط مالیات دهندگان از نحوه عملکرد خود ارائه می‌دهند.

ارائه اظهارنامه ارزش‌افزوده از طریق ثبت‌نام در سامانه نظام مالیات بر ارزش‌افزوده امکان‌پذیر است. اظهارنامه باید در بازه زمانی مشخص شده تسلیم سازمان مالیاتی شود. زمان‌های  ارسال اظهارنامه به شرح ذیل است.

ارسال اظهارنامه دوره فصل زمستان سال قبل تا ۱۵ فروردین

ارسال اظهارنامه دوره فصل بهار تا ۱۵ تیر

ارسال اظهارنامه دوره فصل تابستان تا ۱۵ مهر

ارسال اظهارنامه دوره فصل پاییز تا ۱۵ دی

در تکس مپ بهترین خدمات مالیات دریافت کنید ، بعضی از صاحبان مشاغل از نحوه ثبت‌نام، محاسبه یا زمان تحویل اظهارنامه اطلاعات کافی در اختیار ندارند. وکیل مالیات برای این اشخاص یک گزینه طلایی به شمار می‌رود و می‌توانند صفر تا صد انجام کارهای مربوط به اظهارنامه ارزش‌افزوده را به وکلای مالیاتی بسپارند.

اگر مالیات دهنده، در زمان خواسته شده که قانون تعیین می کند، نسبت به پرداخت مبلغ مالیات اقدام نکنند و به دستورات لازم توجه نکنند، علاوه بر پرداخت مالیات مشخص شده، بایستی جریمه دیرکرد هم پرداخت کنند.

مالیات لوازم خانگی

مالیات لوازم خانگی : مالیات یکی از مهمترین منابع درآمد دولت است. معمولاً دولت هر سال نحوه پرداخت و میزان

مشاوره مالیات در استان اصفهان

مشاوره مالیات در استان اصفهان؛ ضرورتی مهم برای کسب و کارهای استان اصفهان انجام مشاوره مالیات در استان اصفهان برای

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تهران، میدان انقلاب کارگر شمالی

تلفن همراه : 09211029879

وکیل مالیات با تکس مپ