آموزش ارسال صورت معاملات فصلی

ارسال صورت معاملات فصلی

بررسی موارد و نکات مهم در ارسال صورت معاملات فصلی

ارسال صورت معاملات فصلی فهرستی از اطلاعات مربوط به خرید، فروش و سایر معاملات مودیان است که باید در پایان هر فصل به سازمان امور مالیاتی کشور ارسال شود. روش ارسال صورتحساب فصلی شامل دو روش ارسال با سامانه صورتحساب فصلی و نرم افزار آفلاین صورت حساب فصلی می باشد.

مودیان مالیاتی باید هر سه ماه یکبار فهرست معاملات خود اعم از خرید و فروش را به سازمان امور مالیاتی کشور ارسال کنند تا میزان دقیق درآمد آنها مشخص شود و در نتیجه مالیات آنها به درستی تعیین شود. فهرستی از این معاملات باید به طور جداگانه و در زمان مشخص در اختیار سازمان معاملات مالیاتی قرار گیرد.

در صورتی که این مودیان لیست معاملات خود را در مهلت مقرر ارسال ننمایند و یا به روشی غیر از روش تعیین شده ارسال نمایند، جریمه خواهند شد، بنابراین تنها برای مودیان ضروری نیست، بلکه این لیست معاملات و موافقت نامه ها توسط رئیس سازمان مالیاتی در زمان مشخصی صادر می شود، اما باید این اثر را به روش های اعلام شده از سوی این سازمان ارائه کنند.

ارسال اظهارنامه صورت معاملات فصلی در پایان هر فصل صورت می گیرد که سازمان ها و مراکز مختلف کسب و کار را شامل می شود. سازمان مالیاتی کشور، میزان مالیاتی که هر شرکتی باید پرداخت کند را با توجه به رویدادهای مالی و میزان درآمد آن مرکز تعیین می کند. در ادامه این مقاله به بررسی بیشتر صورت معاملات فصلی و نحوه ارسال آنها خواهیم پرداخت.

صورت معاملات فصلی - آموزش ارسال صورت معاملات فصلی

صورت معاملات فصلی چیست؟

ارسال صورت معاملات فصلی که در پایان هر فصل انجام می شود، توسط صاحبان کسب و کار و مشاغل مختلف انجام می شود. طبق ماده 169 قانون مالیات ها، شرکت ها و مراکز فعال در زمینه خرید و فروش موظف هستند تا گزارش میزان خرید و فروش های خود را در پایان هر فصل به سازمان امور مالیاتی ارسال کنند.

قانون ارسال صورت معاملات فصلی شامل تمام افراد حقیقی و حقوقی می شود. معاملات فصلی همان جزئیات خرید و فروش صاحبان کسب و کارها می باشد که در قالب یک گزارش خاص در اختیار سازمان امور مالیاتی کشور قرار می گیرد.

مهلت ارسال صورت معاملات فصلی

مدت زمان ارسال لیست صورت معاملات فصلی طبق قانون، 45 روز پس از پایان هر فصل می باشد. به عنوان مثال مدت زمان ارسال صورت معاملات فصلی پاییز حداکثر 15 بهمن ماه می باشد. هر سه ماه یک بار نیز افراد حقیقی و حقوقی که مشمول ارسال این صورت معاملات می باشند، باید مدارک مورد نیاز خود را در سامانه مشخص شده امور مالیاتی کشور ثبت کنند.

حتما بخوانید:  مالیات آژانس هواپیمایی

گزارشی که تحت عنوان معاملات فصلی برای سازمان مالیاتی ارسال می شود، نباید با مالیات بر ارزش افزوده و اظهارنامه مالیاتی مغایرت داشته باشد. در هر سه گزارشی که تنظیم می شود، باید مبلغ‌های مورد معامله در خرید و فروش و درآمدها یکسان باشند.

چه کسانی باید اقدام به ارسال صورت معاملات فصلی کنند؟

ارسال صورت معاملات فصلی توسط گروه های مختلف افراد انجام می شود. به صورت کلی اگر بخواهیم این افراد را عنوان کنیم، شامل موارد زیر می باشند.

  • تمام اشخاص حقوقی در کسب و کارهای مختلف
  • تمام اشخاص حقیقی که مشمول مالیات بر ارزش افزوده هستند.
  • تمام اشخاص حقیقی که در گروه اول آیین نامه ماده 95 قانون مالیات مستقیم قرار دارند.
  • تمام مشاغل و کسب و کارهای خاصی که در فصل دوم آیین‌نامه اجرایی ماده 95 جدید قانون مالیات های مستقیم به آنها اشاره شده است.

صورت معاملات فصلی - آموزش ارسال صورت معاملات فصلی

یکی از موارد مهم در ارسال این صورت معاملات فصلی، نحوه تهیه و تنظیم آن است که بهتر است توسط افراد متخصص صورت گیرد. مشاور یا وکیل مالیات که از اطلاعات لازم در این زمینه برخوردارند، می توانند به صورت فصلی این اظهارنامه‌ها را تنظیم و برای سازمان مالیاتی کشور ارسال کنند. استفاده از راهنمایی های یک مشاور مالیات باعث می شود تا تنظیم این صورت معاملات با کوچکترین خطا انجام شود.

مراحل ارسال صورت معاملات مختلف فصلی

ارسال صورت معاملات فصلی نیز مانند بسیاری از اظهارنامه های مالیاتی به صورت الکترونیکی می باشد. سازمان امور مالیاتی کشور برای راحتی کاربران در ارسال معاملات فصلی، اقدام به راه اندازی یک سامانه الکترونیکی کرده است. به کمک راهنمای ارسال صورت معاملات فصلی در سیستم، می توان گزارشات فصلی را در موعد مقرر و بدون نیاز به مراجعه حضوری ارسال کرد. در ادامه به صورت کلی به چگونگی ارسال صورت معاملات فصلی خواهیم پرداخت.

در سامانه ارسال صورت معاملات فصلی می‌توان گزارشات را از دو روش آنلاین و آف‌لاین ثبت کرده و برای سازمان مالیاتی کشور ارسال کرد. روش آنلاین برای افراد و مخاطبانی است که در سامانه مالیاتی از مرحله پیش ثبت نام و اعتبار سنجی عبور کرده باشند.

این گروه دارای کد رهگیری و رمز عبور هستند که بعد از مرحله ثبت نام و اعتبار سنجی دریافت کرده اند. این افراد بعد از ورود به سامانه می توانند هر یک از فرم ها و اظهارنامه ها را با توجه به نیاز خود دانلود و نسبت به تکمیل آن اقدام کنند.

صورت های معاملات فصلی - آموزش ارسال صورت معاملات فصلی

برای صورت معاملات فصلی ارسال آفلاین نیز وجود دارد. در این روش، سازمان امور مالیاتی کشور، قالب مورد نظر سازمان را در اختیار کاربران قرار می دهند. مخاطبان می توانند قالب را در کامپیوتر یا سیستم خود نصب کرده و سپس اطلاعات مربوط به صورت معاملات فصلی را در آن وارد کنند.

حتما بخوانید:  مالیات تولیدی ها

بعد از وارد کردن کامل اطلاعات نیز می‌توان به کمک نرم افزارهای مختلف و اتصال به شبکه اینترنتی، اقدام به ارسال اطلاعات و دریافت رسید کرد.

سامانه ارسال صورت معاملات فصلی به آدرس tax.gov.ir می باشد. تمام افراد حقیقی و حقوقی باید از طریق این آدرس اقدام به ارسال اظهارنامه های مالیاتی و صورت معاملات فصلی خود کنند. مراکز و شرکت های مختلفی که مشمول ارسال این اظهارنامه فصلی هستند، می توان به کمک هر کدام از روش های بالا اقدام به ارسال اطلاعات و لیست درآمدهای خود کنند.

در صورت عدم ارسال این صورت معاملات در زمان تعیین شده، جریمه های سنگینی از طرف سازمان مالیاتی کشور برای افراد حقیقی و حقوقی درج خواهد شد.

آموزش ارسال صورت معاملات فصلی بر پایه ماده 169 قانون مالیاتی شرکت‌های اقتصادی مکلف هستند تا معاملات فصلی خریدوفروش خود را به سازمان امور مالیاتی گزارش دهند.

ارسال صورت معاملات فصلی از طریق سامانه معاملات فصلی الکترونیکی صورت می‌گیرد. برای ارسال معاملات فصلی خریدوفروش بنگاه‌های اقتصادی می‌توانند وکیل مالیات تهران اختیار کنند و تمامی امور ارسال گزارش‌ها را به ایشان بسپارند.

گزارش معاملات فصلی

ارسال صورت معاملات فصلی مانند اظهارنامه‌های مالیاتی از طریق ثبت‌نام در سامانه الکترونیکی سازمان امور مالیاتی انجام می‌شود. از آنجا که تمامی اطلاعات خواسته شده باید مرحله به محله در سامانه درج شود بسیاری از اشخاص حقوقی مالیات انتخاب می‌کنند و ثبت و درج اطلاعات را به ایشان واگذار می‌کنند.

ارسال صورت معاملات فصلی 300x169 - آموزش ارسال صورت معاملات فصلی

دفتر آموزش ارسال صورت معاملات فصلی

چه کسانی صورت معاملات فصلی را باید به ثبت برسانند؟ 

طبق تبصره ماده 169 قانون مالیات مستقیم مشمولین ارسال صورت معاملات فصلی به شرح ذیل است.

  • اشخاص حقیقی که در گروه یک فعالیت‌های اقتصادی قرار دارند.
  • اشخاص حقوقی که شرکت یا بنگاه اقتصادی آنان در اداره ثبت شرکت‌ها به ثبت رسیده است.
  • صاحبان مشاغلی که مشمول قانون مالیات بر ارزش‌افزوده هستند.

چنانچه پیش‌تر در مقاله اظهارنامه شخص حقوقی و فرایند تنظیم آن به گروه‌های فعالیت‌های اقتصادی اشاره شد که شامل سه گروه بودند. از میان این گروه‌های مشمول مالیات گروه یک موظف به ارسال صورت معاملات فصلی هستند.

مالیاتی که از طرف سازمان امور مالیاتی برای مؤسسه‌های اقتصادی تعیین می‌شود بر مبنای گزارشات فصلی خریدوفروش آنهاست. با استناد به ارسال صورت معاملات فصلی است که امور مالیاتی متوجه کتمان یا فرار مودیان مالیاتی می‌شود.

حتما بخوانید:  مالیات شرکت با مسئولیت محدود چگونه محاسبه می شود؟

تمامی اشخاص حقیقی و حقوقی موظف هستند معاملات فصلی خریدوفروش خود را تنظیم و به ادارات مربوطه تسلیم نمایند.

در گزارشات فصلی موضوع ماده ۱۶۹اطلاعاتی که باید در اختیار سازمان امور مالیاتی قرار گیرد به شرح زیر است:

  • اطلاعات هویت و مکان انجام معاملات
  • اطلاعات مجوزهای فعالیتی معامله‌کنندگان
  • اطلاعات معاملات انجام شده توسط معامله گران
  • اطلاعات از سرمایه موجود
  • اطلاعات درباره ارزش‌افزوده معاملات

    نحوه ارسال صورت معاملات فصلی

    همچنین در مقالات اظهارنامه اشخاص حقوقی و فرایند تنظیم آن و مقاله اظهارنامه ارزش‌افزوده به مودیان مالیاتی حقوقی و صاحبان مشاغل مشمول اظهارنامه ارزش‌افزوده مفصل اشاره شده است.

    ثبت، روش‌ها، مهلت و تاریخ ارسال صورت‌های معاملات فصلی

    هدف از ارسال صورت معاملات فصلی تمامی  خریدوفروش ایجاد شفافیت و دقت در ارزیابی شرکت‌ها و صاحبان کسب‌وکارها است. زیرا از این طریق میزان مالیات پرداختی تعیین می‌شود. مودیان مالیاتی طبق ماده 169 قانون مالیات مستقیم موظف به ارائه گزارش‌های معاملات فصلی خریدوفروش هستند.

    بر پایه ماده 10 آیین‌نامه 46378 زمان ارسال صورت معاملات فصلی یک دوره سه ماه است.

    مودیان مالیاتی باید تا یک و نیم ماه بعد از پایان هر فصل اطلاعات معاملات فصلی خریدوفروش را تنظیم و از طریق سامانه ارسال نمایند.

    برای ارسال گزارشات فصلی موضوع ماده ۱۶۹باید به سایت www.tax.gov.ir مراجعه کرده و وارد سامانه ارسال صورت معاملات (۱۶۹) و گزارش خریدوفروش الکترونیکی شوند.

    زمان گزارش صورت معاملاتی

    در صورتی که مودیان مالیاتی برای ارسال معاملات فصلی تمایل دارند فرایند کار را به وکیل مالیات واگذار کنند می‌توانند از مؤسسات مالی که وکیل مالیات در اختیار دارند کمک بگیرند.

    همچنین می‌توانند از مشاوره مالیات افراد متخصص استفاده کنند.

    یکی از مسائلی که مودیان مالیاتی باید مدنظر داشته باشند این نکته است که برای ارسال گزارشات فصلی معاملات خود باید کارت اقتصادی داشته باشند. بدون کد اقتصادی و کارت نمی‌توانند گزارشات خود را به سازمان مالیاتی تسلیم نمایید.

    تاریخ مهلت ارسال گزارشات فصلی در سال 1401 به شرح ذیل است.

    • ارسال گزارشات معاملات فصل تابستان تا 15 آبان 1401
    • ارسال گزارشات معاملات فصل پاییز تا 15 بهمن 1401
    • ارسال گزارشات معاملات فصل زمستان تا 15 اردیبهشت 1402

    دو روش برای ارسال صورت معاملات فصلی وجود دارد.

    1- روش آنلاین 2- روش غیر آنلاین

    روش آنلاین: در این روش ارسال گزارشات به صورت آنلاین و از طریق سامانه است. در سامانه تمام فرم‌های مربوط به گزارشات وجود دارد. مودیان مالیاتی می‌توانند در این سامانه تمام اطلاعات مالی خود را وارد نمایند.

    در صورتی که مودیان مالیاتی بخواهند از طریق سامانه گزارشات خود را تسلیم کنند وکیل مالیات کمک شایانی به آنها خواهد کرد.

مالیات آژانس هواپیمایی

مالیات آژانس هواپیمایی یکی از مهم ترین مسائل پیش روی شرکت های هواپیمایی و آژانس های هواپیمایی از جمله مالیات

ارسال اظهارنامه ارزش افزوده

تعریف اظهارنامه ارزش افزوده و نحوه ارسال آن مالیات نوعی هزینه اجباری است که توسط سازمان مالیاتی کشور برای تامین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تهران، میدان انقلاب کارگر شمالی

تلفن همراه : 09211029879

وکیل مالیات با تکس مپ