مالیات شرکت های بازرگانی، محاسبه و درصد مالیات

مالیات شرکت های بازرگانی؛ از محاسبه تا پرداخت

بنگاه های اقتصادی پس از یک دوره ثبت و فعالیت باید بخشی از درآمد خود را به عنوان مالیات به دولت پرداخت کنند. مالیات شرکت ها تنها شامل درآمد نیست، بلکه مالیات های دیگری را نیز شامل می شود که مدیران کسب و کار باید پرداخت کنند و گاهی اوقات مدیران در نحوه محاسبه و پرداخت مالیات با چالش مواجه می شوند.

محاسبه مالیات مشاغل و تحقیق در مورد مالیات نه تنها یک مشکل پیچیده است، بلکه پرداخت نکردن به موقع آن می تواند برای کسب و کار مشکل ایجاد کند. با توجه به اهمیت بنگاه های تجاری؛ شما باید دریابید که انواع مالیات های کسب و کار چیست و چگونه در مورد مالیات این دسته از شرکت ها سوال کنید.

مالیات شرکت های بازرگانی، محاسبه و درصد مالیات:شرکت های تجاری بر اساس نوع فعالیت خود به دو دسته تجاری و خدماتی تقسیم می شوند. آن دسته از شرکت هایی که با هدف خرید و فروش کالا تاسیس می شوند، شرکت های تجاری نام دارند.

این شرکت ها به خاطر کسب درآمد از محل فروش کالاها، مشمول مالیات شرکت های بازرگانی هستند؛ اما مالیات شرکت های تجاری و بنگاه های اقتصادی چگونه محاسبه می شود؟ مدیران شرکت ها در پرداخت مالیات با چه چالش هایی رو به رو هستند؟ چرا شرکت ها به وکیل مالیات نیاز دارند؟

با توجه به پیچیدگی های قوانین مالیاتی و انواع مختلف شرکت های بازرگانی لازم است با پروسه محاسبه و پرداخت مالیات آشنا باشید تا با جرایم مالیاتی مواجه نشوید. در صورت عدم شناخت به مقررات مالیاتی از داشتن برخی مزایا مثل بخشودگی های مالیاتی محروم خواهید بود.

حتما بخوانید:  مالیات کارت‌خوان

انواع مالیات  شرکت ها؛ اشخاص حقوقی

به طورکلی تمام شرکت های بازرگانی اعم از شرکت های سهامی، تضامنی، تعاونی تولید و مصرف، مختلط سهامی، نسبی، مسئولیت محدود و مختلط غیر سهامی مشمول پرداخت مالیات هستند. این شرکت ها طبق ماده 588 قانون تجارت، اشخاص حقوقی محسوب شده، در برابر قانون و دولت حقوق و تکالیفی دارند. مالیات شرکت های بازرگانی، شاخص ترین تکلیف موسسات تجاری می باشد. این شرکت ها به عنوان اشخاص حقوقی موظف به پرداخت انواع مالیات های ذیل هستند: 

  • مالیات بر درآمد
  • مالیات های تکلیفی
  • مالیات بر عملکرد
  • مالیات بر ارزش افزوده
  • مالیات بر اموال و املاک

تمامی شرکت های تجاری موظف به پرداخت مالیات هستند و با توجه به فعالیتی که در جامعه انجام می دهند، باید اظهارنامه مالیاتی را به سازمان امور مالیاتی تسلیم نمایند.

بر ارزش افزوده شرکت ها - مالیات شرکت های بازرگانی، محاسبه و درصد مالیات

مالیات بر ارزش افزوده شرکت ها

مشاوره مالیاتی شرکت های بازرگانی؛ برون سپاری فرآیندهای تجاری

آیا تا کنون به عنوان یک مدیر، انجام امور مالیات شرکت های بازرگانی را به افراد و موسسه های دیگر واگذار کرده اید؟ آیا می دانید در عرصه امروز تجارت، برون سپاری فرایندهای تجاری (Business Process Outsourcing) یکی از بهترین راهکاری موفقیت شرکت و تبدیل نشدن تمام سرمایه به مالیات است.

داشتن یک وکیل مالیات برای اغلب شما مدیران یک فرصت طلایی جهت رسیدن به اهداف شرکت می باشد. با انجام مشاوره مالیاتی با افراد متخصص در زمینه حسابداری و مالی، دیگر دغدغه امور مالیاتی نخواهید داشت. مشاوره مالیاتی شامل نحوه تنظیم ارسال نامه های مالیاتی، حسابرسی، تنظیم ترازنامه های شرکت و محاسبه میزان فروش و درآمد حاصل از آن است.

حتما بخوانید:  اظهارنامه مالیات پزشک جراح عمومی و متخصص

مالیات بر ارزش افزوده شرکت های بازرگانی چگونه تدوین می شود؟

یکی از انواع مالیات شرکت، مالیات بر ارزش افزوده است. مالیات شرکت های بازرگانی بر اساس میزان فروش و درآمد شرکت اخذ می شود. تقریبا 9 درصد از ارزش فروش شرکت ها به قیمت کالاها یا خدمات افزوده شده و مستقیما به اداره مالیات پرداخت می شوند. در واقع مالیات بر ارزش افزوده شرکت ها با درآمد آنها ارتباط مستقیم دارد و جزئی از مالیات بر ارزش افزوده درآمد محسوب می شود.

شرکت های بازرگانی - مالیات شرکت های بازرگانی، محاسبه و درصد مالیات

مالیات شرکت های بازرگانی

اظهارنامه مالیات شرکت های بازرگانی تا چه زمانی باید ارسال شوند؟

کلیه مشمولان پرداخت مالیات موظف هستند نسبت به ارائه اظهارنامه مالیاتی شرکت اقدام کنند. مالیات شرکت های بازرگانی بر اساس اظهارنامه عملکرد شرکت تنظیم شده، در زمان مقرر به اداره امور مالیاتی تسلیم می شود. مدیران باید تا 4 ماه پس از پایان سال مالی شرکت، اظهارنامه را تسلیم نمایند.  

محاسبه و درصد مالیات شرکت های بازرگانی چقدر است؟

مالیات شرکت های بازرگانی؛ از محل درآمد های مشمول مالیات بر عملکرد، پرداخت می شود. بر اساس قانون مالیات های مستقیم تمامی اشخاص حقوقی موظف به پرداخت 25 درصد از درآمد خود به عنوان مالیات هستند. البته پرداخت مالیات بر اساس نوع فعالیت و شرکت با یکدیگر فرق می کند.  

اظهارنامه مالیاتی شرکت های بازرگانی - مالیات شرکت های بازرگانی، محاسبه و درصد مالیات

ارسال اظهارنامه مالیاتی شرکت های بازرگانی

مالیات سوپرمارکت

مالیات کارت‌خوان خود را محسابه کنید با بهترین تعرفه همچنین میتوانید مشاوره مالیات هم دریافت کنید: یکی از انواع کسب

مالیات پزشکان

نحوه محاسبه مالیات پزشک مانند سایر اشخاص حقیقی طبق قوانین مالیاتی ایران انجام می شود. نحوه محاسبه مالیات پزشکان به

اظهارنامه شخص حقیقی

بررسی و نحوه تکمیل اظهارنامه شخص حقیقی سیستم تشخیص مالیات در کشور ما بر اساس اظهارنامه شخصی است. بدین معنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تهران، میدان انقلاب کارگر شمالی

تلفن همراه : 09211029879

وکیل مالیات با تکس مپ